Главная » 2017 » Квітень » 26 » «Місце та роль бібліотеки в системі національно-патріотичного виховання молоді»
16:58
«Місце та роль бібліотеки в системі національно-патріотичного виховання молоді»
     Під такою назвою 26.04.2017 року було проведено семінар для бібліотечних працівників району на базі Дашковецької сільської бібліотеки.
      Мета семінару – сприяти підвищенню рівня національно-патріотичної діяльності бібліотек, формуванню у молодого покоління ціннісних орієнтирів і громадянської позиції на прикладах героїчної боротьби українського народу за самовизначення і творення власної держави.
Відкрила семінар директор Віньковецької ЦБС Нетреба Л., яка побажала плідної праці та націлила бібліотечних працівників на розуміння, особливо в теперішній непростий час, важливості місії і значення діяльності бібліотек у вихованні справжніх патріотів своєї держави. Адже першочергове завдання бібліотек – популяризувати літературу, що сприяє прищепленню почуття патріотизму, причетності до історичної долі України, висвітлює події, котрі відбуваються на сході країни. 
      Сільський голова Дашковецької сільської ради, на території якої проходив семінар, Рябенький Ю.В. привітав учасників семінару, розповів про розвиток села Дашківці та проблеми які потрібно вирішувати, а також звернув увагу на те, що особливого значення проблема патріотизму дітей та молоді набуває в умовах нестабільності суспільного життя. Тому, об’єднавши зусилля, потрібно виробити спільну програму, яка б передбачала виховання в дітей та молоді готовності до патріотизму, поваги до рідного краю та ефективного вирішення життєвих проблем.
         Завідуюча бібліотекою Левкова В.М. познайомила колег з роботою своєї бібліотеки.
     Онлайн-консультацію «Креативні форми роботи з національно – патріотичного виховання молоді» надала  завідуюча читальним залом гуманітарного профілю Хмельницької ОУНБ Лісогор Г.С.
    Провідні спеціалісти ЦРБ Мельник І.М., Слишинська Г.М., Кушнір С.В., Жук М.І. надали консультації по темі семінару   
      Досвідом роботи бібліотеки по національно-патріотичному вихованню підростаючого покоління  поділилася завідуюча бібліотекою с. П.Олександрівські, Кухарська Т.В., волонтер, яка неодноразово побувала в зоні АТО.
        Для учасників семінару учні Дашковецького НВК підготували концертну програму.
    Участь у семінарі націлила бібліотечних працівників на розуміння, особливо в теперішній непростий час, важливості місії і значення діяльності бібліотек у вихованні справжніх патріотів своєї держави.

          
Просмотров: 560 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0