Главная » 2014 » Січень » 9 » Мистецька година "Прорив до вічного"
15:38
Мистецька година "Прорив до вічного"
     Цими днями минає 90 років від дня народження кінорежисера, народного артиста України Сергія Параджанова.  
      Народився Сергій Параджанов у Грузії. Навчався на вокальному відділенні Тбіліської консерваторії і на будівельному факультеті Тбіліського інституту інженерів залізничного транспорту. 
     У 1949 році влаштувався асистентом режисера на Київську кіностудію імені Олександра Довженка, де і пропрацював до 1960 року. Пізніше був режисером на студіях „Арменфільм” і „Грузія-фільм”. У 1952 році Сергій Параджанов закінчив режисерський факультет Всесоюзного державного інституту кінематографії. Його дипломною роботою став фільм „Молдавська казка”. 
      У 1965 році за мотивами творів Михайла Коцюбинського Сергій Параджданов зняв фільм „Тіні забутих предків”. Зйомки фільму здійснювалися в справжніх гуцульських хатах та околицях села Криворівня Верховинського району. В ньому вперше яскраво виявилася експресивна романтична манера художника. Ця кінострічка стала однією з найяскравіших подій радянського кіно першої половини 60-х років. Нею режисер відкрив якісно новий етап у розвитку кінематографу та вголос заявив про приховані скарби українського міфопоетичного простору.
       
      Ознайомитись із творчою особистістю Сергія Параджанова, його режисерською та акторською спадщиною користувачі Віньковецької ЦРБ змогли під час мистецької години "Прорив до вічного". По закінченні заходу всі переглянули уривок з фільму "Тіні забутих предків", що приніс режисеру міжнародне визнання.

Просмотров: 480 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0