Главная » 2023 » Серпень » 2 » На Шляху святого Якова
16:18
На Шляху святого Якова
1 серпня до нас завітали дві чарівні вінничанки пані Наталія та Олені, які вирушили у пішу мандрівку подільською частиною славнозвісного Шляху Святого Якова завдовжки 250 кілометрів (із Вінниці до Кам'янця-Подільського). Дослідниця подільської кухні Олена Павлова і викладачка училища сфери послуг Наталія Рибак розпочали свою подорож не лише з метою познайомитись із пам'ятками архітектури, мальовничими краєвидами, музеями та гастрономічними особливостями Поділля, а й для того, щоб зібрати кошти на придбання "швидкої" для вчасної евакуації з передової поранених захисників.
Однією із зупинок на шляху Camino Podolico є і наша бібліотека, де мандрівниці не лише отримали необхідні відмітки у "Паспорті пілігрима", а й трішки перепочили, познайомились із книжковими новинками, розповіли про свою подорож. Надзвичайно приємно, що ці не лише чарівні, а й ерудовані мандрівниці з жагою до нових відкриттів, відгукнулись та трішки змінили свій маршрут і завітали до закладу культури села Великий Олександрів. Там не лише помилувались неймовірним краєвидом "маленьких Карпат" на шляху до овіяного легендами Марусиного каменю, а й відвідали народознавчу світлицю, кімнату сучасної вишивки, ретро-кімнату. Господиня СБК с. Великий Олександрів пані Тетяна Комаха показала роботу волонтерської "кухні".
Після екскурсії, мандрівниці, вражені бажанням людей Великого Олександрова не лише зберегти культуру та історію свого краю для майбутніх поколінь, а й допомогти нашим захисникам на передовій, вирушили далі по маршруту. А ви можете долучитись до їх телеграм-каналу та онлайн подорожувати Шляхом Святого Якова за посиланням. А також підтримати збір на придбання "швидкої".
https://t.me/+BUyR4pUchi9lNmZi
  
Просмотров: 41 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0