Главная » 2022 » Серпень » 29 » Останні дні літа
17:14
Останні дні літа
Ось і добігають останні дні літа. Літа, з присмаком війни. І цими днями хочеться насолодитися сповна.
А наша бібліотечна ігротека знову зібрала друзів на веселу гру. Сьогодні, крім гри у "Твістер", спробували ігрову новинку "Карти, мемчики та котики". Як би не намагались ми бути серйозними, але всі люблять дотепний гумор. Погодьтесь, і вечорами не всі читають виключно «розумні» книги.
Сьогодні ми поговоримо про сучасний тренд із поп-культури, який широко використовується для комунікації у соцмережах - це меми!
Мем, або інтернет-мем, – це будь-яка дотепна коротка інформація (фраза, зображення, звукоряд, відео) іронічного характеру, яка відтворює певне ставлення до якихось подій чи обставин, та поширюється в інтернеті. Найпопулярнішими є інтернет-меми у форматі зображення із влучним жартівливим текстовим поясненням.
Жартівливі зображення останніми роками набули надзвичайного поширення. Хоча сам термін і концепція мема були запропоновані ще у 1976 році професором оксфордського університету біологом Річардом Докінзом.
Докінз популяризував ідею того, що подібно тому, як біологічна інформація складається з найменших одиниць – генів, так і вся культурна інформація складається з мемів. Причому термін meme походить не від англійського memory (пам'ять), а від терміну «меметика» (теорія еволюції культури).
Отож, сьогодні ми грали в супер веселу гру для дружньої бібліотечної компанії. В процесі партії гравці створювали власні нові меми, поєднуючи текстові карти й фото знаменитих мемів.
    
Просмотров: 98 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0