Главная » 2016 » Липень » 15 » Перегляд літератури "Єдина, вільна, неподільна - Суверенна Україна!"
10:47
Перегляд літератури "Єдина, вільна, неподільна - Суверенна Україна!"
16 липня 1990 р. Верховна Рада УРСР прийняла документ великої історичної ваги – Декларацію про державний суверенітет України. Суверенітет передбачає верховенство, самостійність, повноту й неподільність влади в межах території України.
Саме 26-й річниці цієї доленосної події був присвячений перегляд літератури "Єдина, вільна, неподільна - Суверенна Україна!", який було проведено 15 липня для користувачів Інтернет-центру  центральної районної бібліотеки. 

Прийняття Декларації стало першим кроком до відновлення історичної справедливості, відродження української державності як ідеї соборності українського народу та його земель. Цей документ відкрив новий етап в історії українського народу, проголосивши основні політичні, економічні, соціальні цілі, довгострокові перспективи розвитку держави. У Декларації було визначено найбільш принципові позиції, які орієнтували народ на створення самостійної, правової держави, на розвиток демократії, усебічне забезпечення прав і свобод людини. Вона стала тією цінністю, яка об’єднала суспільство у непростий час визначення свого майбутнього в серпневі дні 1991 року. Саме спираючись на Декларацію, було прийнято Акт про державну незалежність 24 серпня 1991 року, який разом з державним суверенітетом був підтверджений волевиявленням народу на Всеукраїнському референдумі в грудні того ж року.
Просмотров: 466 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0