Главная » 2023 » Жовтень » 23 » Презентація гастрокаталогу
09:16
Презентація гастрокаталогу
17 жовтня у Вінниці відбулася презентація першого гастрокаталогу, який представляє гастрономічну спадщину та культурний маршрут під назвою "Camino Podolico" або "Подільський шлях святого Якова". Цей каталог містить 22 рецепти особливих страв, зібраних у 11 громадах Вінниччини та Хмельниччини, в тому числі і Віньковеччини.
Розробка гастрокаталогу стала можливою завдяки грантовому проєкту під назвою "Шлях має тривати", який виконується департаментом маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради за підтримки Ради Європи та Європейського Союзу. Головною метою цього проєкту є вивчення культурної та гастрономічної спадщини 11 громад, які розташовані на маршруті "Camino Podolico".
У самому каталозі гастрономічної спадщини міститься 22 рецепти страв, представлені як українською, так і англійською мовами. Серед цих рецептів варто виділити такі страви, як білий борщ з Маліївець, ворошилівські рубчики із шлунку молодого теляти в Гніванській громаді, голубці на свинячому реберці з часів королеви Бони у Барській громаді, рагу з кислими огірками у Браїлові, звичайно, Великоолександрівський коровай  Галина Коржак та інші цікаві страви, які відображають багатий кулінарний спадок Поділля.
Каталог гастрономічної спадщини культурного й паломницького маршруту Camino Podolico вийшов накладом у 200 примірників. Усі охочі можуть завантажити це видання в електронному форматі.
Під час роботи над проєктом знімались відеоматеріали, що розповідають про історію та нематеріальну спадщину цих місць, передану через покоління. Всі ці відеоматеріали доступні для перегляду на офіційному каналі Camino Podolico на YouTube .
Просмотров: 7 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0