Главная » 2014 » Січень » 17 » Презентація видання «Тарас Шевченко Вибрані поезії. Живопис. Графіка»
16:17
Презентація видання «Тарас Шевченко Вибрані поезії. Живопис. Графіка»
      Заходи, приурочені 200-річчю з дня поета, художника, національного пророка, апостола правди, заступника знедолених, величного сина України Т.Шевченка тривають. 17 січня у читальній залі Віньковецької ЦРБ відбулась презентація унікального видання «Тарас Шевченко Вибрані поезії. Живопис. Графіка», за участі керівника апарату райдержадміністрації О.Зелінського, директор Віньковецької ЦРБ Л.Нетреби
      Як зазначила ведуча С.В.Кушнір, провідний бібліотекар ЦРБ: «Шевченко — це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть, у кого черпають сили і надії. У глибини майбутнього слав Шевченко свої непохитні заповіти синам рідної землі. Він говорив до мертвих духом, які ще мали пробудитися, і до живих, і до ще не народжених, і в Україні, і в світах».
 
           

      Оригінальністю та унікальністю презентованого видання є те, що наразі з мовою оригіналу вибраних поезій присутній переклад англійською мовою, який здійснений лауреатом Перекладацької премії імені Івана Франка Національної спілки письменників України, однією з найталановитіших та найбільш плідних перекладачів української художньої літератури англійською мовою Вірою Річ із Великої Британії.
      Дане видання вибраних поезій доповнюється репродукціями найкращих зразків живописних та графічних творів, що вдало розкривають різнобічність таланту Тараса Шевченка — поета і художника.
      Учасники заходу послухати декілька поезій Т.Г.Шевченка. Мовою оригіналу декламувала Л.Баранюк, бібліотекар ЦРБ, англійською – Владислав Приймак, учень 7 гімназійного класу Віньковецького НВК.
          
Просмотров: 1280 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0