Главная » 2023 » Серпень » 22 » Проєкт «Camino Podolico: Подільський шлях святого Якова» у Великому Олександрові
10:39
Проєкт «Camino Podolico: Подільський шлях святого Якова» у Великому Олександрові
Ми живемо у мальовничому краї, де живуть та працюють талановиті, щедрі душею, люди.
Про нашу землю, про її людей, про мальовничі місця потрібно розповідати усім, популяризувати культуру, гастрономію.
Як Вам уже відомо (якщо ні, шукаєте матеріали за тегом #Camino_Podolico) через Віньківці проходить український маршрут уже відомого Подільського шляху святого Якова. Проєкт «Camino Podolico: Подільський шлях святого Якова» реалізує Барська міська рада у партнерстві з Вінницькою міською радою, а також територіальними громадами Вінницької та Хмельницької областей у межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Український культурний фонд та Державного агентства розвитку туризму України (детальніше про нього на сайті http://caminopodolico.net/).
Так ось, у серпні стартував проєкт з дослідження гастрономічної спадщини маршруту Camino Podolico ☀️.
Команда з Вінниці розпочала реалізацію проєкту «Шлях має тривати» з дослідження нематеріальної, зокрема гастрономічної спадщини вздовж Подільського шляху святого Якова (Camino Podolico), який реалізує департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради за кошти Спільного проєкту Європейського Союзу та Ради Європи.
Експедиції вирушили за маршрутом з Вінниці до Кам’янця-Подільського. А в підсумку мають вийти 11 промоційних відео та двомовний гастрономічний каталог.
І надзвичайно приємно, що учасники експедиції завітали на Віньковеччину, а саме в село Великий Олександрів до знаної уже далеко за межі області, та й України, коровайниці Галини Коржак, яка є і бібліотекарем І категорії  бібліотеки-філія с. Великий Олександрів.
Пані Галина провела майстер-клас із прикрашання свого відомого короваю, поділилась рецептом випічки, свій шлях коровайниці. Також разом із колегою Тетяною Комахою провели екскурсію своєю народознавчою кімнатою, ретро-кімнатою, розповіли про свою волонтерську кімнату.
Паралельно із цим начальник розвитку відділу туризму Департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради Світлана Циганкова провела воркшоп для впровадження Дня європейської спадщини та розповіла більш детально про проєкт «Camino Podolico».
Просмотров: 7 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0