Главная » 2016 » Квітень » 1 » професійний діалог «Робота бібліотекаря: досвід, пошук, проблеми»
10:33
професійний діалог «Робота бібліотекаря: досвід, пошук, проблеми»
31 березня у Віньковецькій ЦРБ відбувся професійний діалог для працівників сільських бібліотек на тему «Робота бібліотекаря: досвід, пошук, проблеми».

 
   Розпочала захід директор ЦБС Нетреба Л.М., яка у своєму виступі «Публічна бібліотека – інформаційний центр регіональної громади» презентувала присутнім  Стратегію розвитку бібліотечної справи в Україні до 2025 року «Якісні зміни бібліотек  задля забезпечення сталого розвитку України». Вона звернула увагу на основні проблеми, які стоять перед бібліотеками в сучасних умовах та шляхи їх вирішення.

Заступник директора ЦБС по роботі з дітьми Матковська Л.А. провела аналіз проведення у бібліліотеках району Заходів, в рамках відзначення Всеукраїнського тижня дитячого читання та надала рекомендації по підготовці проведення ІІ етапу конкурсу «Кращий читач Хмельниччини».   


Провідний методист Мельник І.М. під час консультації «Професійна компетентність бібліотекаря – запорука ефективного функціонування бібліотеки» зауважила, що кожен бібліотекар повинен володіти професійною інформацією для визначення перспективного напрямку роботи своєї бібліотеки.

 Крім того провідним бібліотекарем Слишинською Г.М. надано консультацію «Визначення у фондах бібліотек рідкісних і цінних книг», у якій ще ра звернула увагу бібліотекарів району на облік та зберігання фонду цінних та рідкісних книг.  

Бібліограф-краєзнавець Жук М.І.провела консультацію «Довідково-бібліографічна та інформаційна робота у сільській бібліотеці» та провела майстер-клас «Написання текстів для сайтів бібліотек».   

Досвідом роботи поділилися з колегами бібліотекарі сіл Женишківці, Петрашівка. 
Професійний діалог 
закінчився підведенням підсумків та узагальненням отриманої інформації
Просмотров: 729 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0