Главная » 2023 » Жовтень » 27 » Радіодиктант національної єдності 2023
09:25
Радіодиктант національної єдності 2023
У День української писемності та мови, який вперше ми відзначаємо у нову дату - 27 жовтня, працівники бібліотеки разом із вчителем-філологом Світланою Гаврилівною Саврій та учнями 9 А класу Віньковецького ліцею, долучилися до написання традиційного радіодиктанту національної єдності.
«Дороги України — переплутані нитки любові» — таку назву мав цьогорічний радіодиктант національної єдності 2023, авторкою якого стала українська поетеса та перекладачка, лауреатки Шевченківської премії Катерина Калитко. Текст читав актор театру та кіно, харизматичний виконавець ролі Івана Довбуша у нещодавно показаному на широких екранах фільмі «Довбуш» - Олексій Гнатковський.
Це двадцять третій радіодиктант, який об’єднує людей навколо України в усьому світі. Уже другий рік поспіль українці пишуть його в умовах повномасштабного вторгнення.
Текст диктанту для кожного став проникливим до самої глибини душі, адже перед очима одразу постають ці жахливі кадри із хроніки жахливої війни: розбиті села, потрощені мости, “перерубані дороги”, вирви від вибухівки, запчастини від машин і повалені дерева. Та попри все ми щиро віримо в нашу перемогу. Віримо у швидку відбудову кожного втраченого та сплюндрованого сантиметра наших рідних доріг України.
Знаємо, що “немає нічого щемкішого, ніж летіти трасою в пітьмі, аби встигнути до комендантської, і знати - наприкінці шляху чекає безсонне вікно із жовтим світлом і рідним теплом”.
Традиційно, текст Радіодиктанту оприлюднять після того, як всі учасники надішлють свої роботи на перевірку. Їх можна надіслати поштою або на e-mail:
паперові листи приймають на адресу Київ, 01001, вул. Хрещатик, 26; важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 29 жовтня.
або сфотографуйте чи проскануйте текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) і надішліть його на rd@suspilne.media; листи приймають до 11:00 30 жовтня.
Просмотров: 7 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0