Главная » 2013 » Жовтень » 30 » Семінар бібліотечних працівників «Публічна бібліотека як центр сімейного читання»
16:54
Семінар бібліотечних працівників «Публічна бібліотека як центр сімейного читання»
       Дитина не читає... Хто винен у цій ситуації? Спад інтересу до читання — загальносвітова тенденція, наслідок потужного розвитку телебачення, комп'ютерних технологій. Відродити його — складна, комплексна проблема, що передбачає тісну взаємодію багатьох чинників — сім'ї, бібліотеки, школи, держави. 
       Тому багато бібліотек обирають основним напрямом своєї діяльності роботу із сім'єю. Адже установи культури залишаються одними з найважливіших установ соціальної сфери, які забезпечують культурно-виховний процес сім'ї, реально взаємодіючи з дитиною, батьками та місцевою громадою. Бібліотеки завжди прагнули підвищити свій вплив на сім'ю з метою реалізації можливостей і розвитку здібностей підростаючого покоління. В сучасному суспільстві бібліотеки стають відкритою соціально-культурною системою, яка прагне до діалогового міжособистісного спілкування, широкої соціальної взаємодії, ставлячи перед собою завдання по розкриттю творчого потенціалу батьків, вдосконаленню сімейного виховання.
       30 жовтня на базі Мд.Віньковецької публічної бібліотеки-філії пройшов районний семінар бібліотечних працівників «Публічна бібліотека як центр сімейного читання». Програма семінару включала наступні заходи:
        1. Відкриття семінару: «Публічна бібліотека як осередок сімейного читання» (директор ЦБС Нетреба Л.М.)
      2.Консультація «Сімейне читання як спільна діяльність родини та бібліотеки» + Мультимедійна презентація «Складові атрибутики сімейного читання у просторі публічної бібліотеки» (провідний методист Мельник І.М.)
      3. Консультація «Бібліотечний фонд на допомогу сімейному вихованню» (провідний бібліотекар Слишинська Г.М.)
       4. Консультація для батьків «Спільними зусиллями виховаємо любов до читання» (бібліограф-краєзнавець Жук М.І.)
       

     На семінарі було розглянуто велике коло питань, пов’язаних з організацією сімейного читання у публічних бібліотеках району, популяризацією читання та любові до книги, виробленням спільної стратегії співпраці та координації бібліотеки, школи і сім’ї.
           

    Логічним завершенням семінару стало проведення практичних занять «Форми соціокультурної діяльності бібліотеки в контексті організації сімейного дозвілля», які надали можливість бібліотечним працівникам обмінятись думками з приводу сучасного стану і перспектив розвитку партнерського співробітництва бібліотек з батьками і школою, поділитись досвідом роботи своїх бібліотек з цього питання.
Просмотров: 1451 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0