Главная » 2013 » Квітень » 29 » Семінар бібліотечних працівників району «Роль бібліотеки в орієнтації молоді на здоровий спосіб життя»
09:47
Семінар бібліотечних працівників району «Роль бібліотеки в орієнтації молоді на здоровий спосіб життя»
          Сучасна молодь вкрай неграмотна в питанні здорового способу життя. Наркоманія, паління, вживання алкоголю, токсикоманія – часто це вбачається кращим дозвіллям серед певної частини юнаків та дівчат.
           Процес гуманізації сучасного суспільства потребує виявлення можливих умов, шляхів, механізмів соціально-виховної роботи з молоддю. Вирішення цих проблем вимагає координації зусиль багатьох державних структур, активізації молодіжної участі та громади. Тому не можливо недооцінювати роль бібліотеки у популяризації здорового способу життя, особливо серед молоді. А для кращого ознайомлення із всіма можливими формами цієї роботи на базі центральної районної бібліотеки відбувся семінар бібліотечних працівників району на тему «Роль бібліотеки в орієнтації молоді на здоровий спосіб життя».
           Семінар відкрила директор Віньковецької ЦБС Л.М.Нетреба, яка акцентувала увагу на актуалізації роботи бібліотек по формуванню здорового способу життя. Адже в даний час заклик: «Щоб вижити, Світ повинен встановити здоровий спосіб життя!» – став напрочуд актуальним. І покращити таке становище можна через застосування нового підходу до формування здорового способу життя, який би ґрунтувався на сучасному підході збереження здоров'я. Важливо також, щоб вони опиралися на активізацію участі в даному процесі саме молоді та дітей. Мова йде про те, щоб не дорослі ініціювали таку роботу, а самі діти та молодь, адже від їхньої активності й буде залежати успішність поширення формули: «Здоровим бути модно, стильно і красиво».
     
             
      Перед присутніми виступили провідні спеціалісти Віньковецької ЦБС із консультаціями на теми: «Робота бібліотеки по формуванні позитивної мотивації на здоровий спосіб життя» (провідний бібліотекар С.В.Кушнір), «Популяризація літератури про здоровий спосіб життя дітей та молоді» (заступник директора по роботі з дітьми Ж.П.Дзіковська). 
           Обмінялися досвідом своєї роботи по розробці книжкових виставок, найцікавіших сценаріїв масових заходів на тему «Здоровий спосіб життя» завідуючі бібліотек сіл Калюсик, Н.Нетечинці, Пирогівка, Ст.Нетечинці, Пил.-Олександрівські, Сл.Охрімовецька.

Просмотров: 637 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0