Главная » 2023 » Січень » 20 » Україна соборна. Разом до Перемоги!
13:47
Україна соборна. Разом до Перемоги!
22 січня 1918 року на IV універсалі Центральною Радою було проголошено, що Україна стала незалежною державою. Рівно через рік (22 січня 1919 року) було підписано Акт злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР). Тобто за документом ці дві частини об'єднувалися в одну, щоб створити єдину державу. Назвали його просто "Акт Злуки".
Єдність народу – не тільки важлива національна цінність, вона допомагає протистояти агресії, що йде ззовні. Сам акт возз’єднання показував прагнення українців з різних куточків країни, яка на той час була на шматочки розірвана між сусідніми державами, об’єднатися у складі своєї рідної Батьківщини. На жаль Соборну Україну не вдалося втримати, більшовики окупували нашу державу та намагалися зламати прагнення нації до незалежності. За цей час народ зазнав три голодомори, безжальні репресії, утиски та знищення націонаьної свідомості...
На жаль, сьогодні Соборність України потребує захисту із зброєю в руках. У сучасному розвиненому, цивілізованому світі, що так ревно декларує мирне й демократичне існування, українські громадяни платять високу ціну за територіальну цілісність, національну соборність, єдність і свободу своєї країни.
До Дня Соборності України в  в нашій бібліотеці експонується книжкова виставка "Соборна. Вільна. Самостійна",  яка висвітлює сторінки історії українського державотворення, революційні події 1917–1921 рр. в Україні,  знайомить із видатними особистостями того часу.
Також пропонуємо до Вашої уваги історичні пазли до Дня Соборності України "Тернистий шлях єднання".
Тернистий шлях єднання від користувача Марина
Просмотров: 64 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0