Главная » 2023 » Березень » 3 » Від Шкляра до Жадана: письменники, які відкривають світу УКРАЇНУ
10:32
Від Шкляра до Жадана: письменники, які відкривають світу УКРАЇНУ
Щорічно 3 березня в усіх країнах відзначається Всесвітній день письменника – професійне свято літераторів (World Day of the writer). 
В Україну свято прийшло аж у 2012 р. завдяки ініціативі громадських діячів, передусім відомої української дитячої письменниці Лариси Ніцой.
Твори українських письменників читають в Україні та за кордоном. Їхні твори отримують міжнародні премії та перекладено на різні мови світу. Кількість перекладів українських книжок постійно зростає: якщо у 2013 році їх було 48, то у 2020 році цифра сягнула позначки в 153 переклади. Це чудовий результат, який демонструє позитивну тенденцію в зацікавленості іноземців українською культурою. 
Тому читайте українських авторів, розповідайте про них усім! 
А в інформ-дайджесті "Від Шкляра до Жадана: письменники, які відкривають світу УКРАЇНУ" розповідаємо про українських письменників, які нині є нашим голосом українських митців, зокрема й за кордоном.
А усіх письменників, нашу літературну спілку "Огневежа" вітаємо із Всесвітнім днем письменника. Бажаємо - творіть! І нехай ваш голос почує увесь світ!
Письменники, які відкривають світу УКРАЇНУ від користувача Центральна бібліотека Віньковецької селищної ради
Просмотров: 59 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0