Главная » 2023 » Березень » 18 » Врятувати Єнота: місія виконана!
18:04
Врятувати Єнота: місія виконана!
У п'ятницю, 17 березня, у Центральній бібліотеці відбулася захоплива інтелектуальна антифейкова гра "НотаЄнота", учасниками якої стали учні 10 Б та 8 А класу. Утворених п'ять команд із завзяттям вирушили на допомогу Єнотику.

Усі 5 раундів пролетіли наче одна мить. Що сказати, усі команди показали неабиякі знання та вміння, щоб з першого разу визначити, де фейк, а де правда. На власні очі побачили, як працює ворожа пропаганда, як легко загубитися у тому потоці інформації, яку ми споживаємо щодня, як важливо уміти знаходити правдиві джерела інформації та боротись із фейками.

Наших учасників змагань оцінювало журі у складі: Лариси Матковської, провідної бібліотекарки Центральної бібліотеки, Катерини Лаврової, методистки Центрального будинку культури та Олександри Брушнівської, кореспондентки газети "Сільські новини".
За підсумками усіх раундів гри перемогу здобула команда "Миролюби" учнів 10 Б класу, хоч команда "ТЛ" учнів 8 А класу відстала лише на 3 бали.
Ми щиро дякуємо нашому журі, учасникам гри! І, звичайно, авторці антифейкових ігор - фактчекерці, головній редакторці проєктів “НотаЄнота” та “По той бік путінської брехні”, викладачці НН Інституту журналістики КНУ ім.Т.Шевченка Альоні Романюк за проєкт “НотаЄнота”, що переміг в медіаакселераторі «Mediengeist» від Куншт та Goethe-Institut Ukraine! 
         
Просмотров: 69 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0