Главная » 2017 » Вересень » 29 » Всеукраїнський день бібліотек
18:24
Всеукраїнський день бібліотек
    30 вересня відзначають Всеукраїнський день бібліотек - це свято фахівців, які все життя зберігають диво людського творіння, скарбницю людських знань - книгу. У четвер, 28 вересня, в Віньковецькій  районній дитячій бібліотеці відбулися урочистості з нагоди свята.
    Привітати з професійним святом працівників Віньковецької бібліотечної системи прийшли начальника відділу культури  райдержадміністрації О.В.Слишинська, голова районної літературної спілки "Огневежа" П.І.Староста та директор Віньковецької центральної бібліотечної системи Л.М.Нетреба.
     Гості заходу побажали бібліотекарям успіхів, натхнення і плідних звершень в роботі, міцного здоров'я і достатку, віри, надії, любові і мудрості у виконанні благородної місії - постійного покращення якості обслуговування користувачів та забезпечення найрізноманітніших запитів читачів.
 За сумлінне виконання службових обов’язків та перемогу у районному етапі конкурсу бібліотек з національно-патріотичного виховання громадян «Україна починається з тебе» грамотами відділу культури райдержадміністрації нагороджено О.Т.Садловську (Майдан-Віньковецька сільська бібліотека),  Г.І.Коржак ( Великоолександрівська  сільська бібліотека), Н.А.Побуту (Петрашівська сільська бібліотека).
   Справжньою окрасою свята стали музичні дарунки у виконанні  методиста РБК Наталії Шевчук, учасників народного аматорського хору української пісні «Червона калина» П.І.Старости та Т.В.Кухарської (керівник – Заслужений працівник культури  України І.Ф.Гринькевич).
    Як зазначила ведуча свята С.В. Кушнір, провідний бібліотекар відділу обслуговування ЦРБ: "Ще вчора професія “бібліотекар” означала: книжку видав, книжку прийняв. Ще вчора одні люди вирішували за інших, що їм читати, а кого читати “не належить”, і табу цензури, здавалося, не скинути ніколи. 
  Сьогодні ж бібліотечна справа є професією, що вимагає від працівників постійного пошуку, роботи над собою, удосконалення професійних знань. Бібліотекар є посередником між читачем та світовою інформаційною мережею. Він – психолог, режисер, сценарист, будівельник, актор..."  Справжнім подарунком для присутніх стала реприза із спектаклю  «За двома зайцями» у виконанні Ш.Ж.Юськової (бібліотекар І кат. ЦРБ) та М.І.Жук (заступника директора по роботі з дітьми).

Просмотров: 650 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0