Главная » 2022 » Вересень » 4 » Взаємоповага = довіра
18:24
Взаємоповага = довіра
Ось і перші дні осені. І як би не сумно було прощатися із теплим літом, осінь подарує нам нові враженні, знайомства, зустрічі. Так, як у навчальних закладах України розпочався освітній процес, довелось вносити корективи у вже улюблені бібліотечні зустрічі.
Так, у неділю, 4 вересні, пройшов традиційний бібліотечний кінозал. Але перед переглядом фільму відбулась бесіда на тему "Взаємоповага = довіра". Ми поговорили про те, як важливо дітям розуміти, що вони несуть відповідальність за свої дії, навчання, домашні обов'язки та стосунки. А відповідальний вчинок містить в собі довіру, вміння приймати рішення й відповідати за свою поведінку. Адже важливо, щоб молоде покоління виросло відповідальними людьми, тому що це здорова й важлива риса характеру, яка необхідна, в першу чергу, для успіху в житті.
А далі учасники зустрічі переглянули художній фільм "Дракон Піта" - зворушливе та сентиментальне фентезі про пригоди маленького сироти і його друга-дракона.
За сюжетом, батьки беруть маленького Піта в туристичний похід лісами півночі США. Дорогою машина потрапляє в аварію, дорослі гинуть, а Піт залишається один посеред густого лісу. Раптово хлопчик знайомиться з дивною істотою - величезним зеленим драконом, який зазвичай ховається від людей, бо може ставати невидимим. Дракон, якого Піт називає Еліотом, опікується хлопчиком і ростить його в лісі. Шість років потому до тих місць, де живуть Піт і Елліот, добираються лісоруби, і хлопчика знаходить єгер Грейс, яка намагається захистити заповідні ліси. Поки жінка намагається розібратися, як Піт вижив там, де не зміг би самотужки вижити навіть дорослий, брат її нареченого Гевін знаходить сліди дракона і разом з друзями вирушає на полювання… Стрічка «Дракон Піта» для всієї родини про те, що вчитися боротися зі шкідливими стереотипами (варто казати, що дракон геть не схожий на тих, проти кого виступали лицарі у середньовічних сказаннях, тому «не судіть по книзі за обкладинкою») потрібно у наших дітей, а ще про родину, дружбу, взаємодопомогу і терпимість.
       
Просмотров: 58 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0