Главная » 2014 » Січень » 16 » Засідання круглого столу вчителів-словесників «Шевченківський заповіт у контексті сьогодення»
16:04
Засідання круглого столу вчителів-словесників «Шевченківський заповіт у контексті сьогодення»
      16 січня 2014 року за участю голови райдержадміністрації А. Панасевича, начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації О. Рудницького у читальній залі Віньковецької районної дитячої бібліотеки відбулося засідання круглого столу вчителів-словесників на тему: «Шевченківський заповіт у контексті сьогодення», присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка.
       Анатолій Володимирович наголосив, що Президент України Віктор Янукович оголосив 2014 рік в Україні Роком Тараса Шевченка. Справою честі кожного українця є належне його відзначення. З цією метою у районі розроблено план заходів щодо широкого відзначення 200-річчя Тараса Шевченка в освітніх закладах району. Очільник району підкреслив зацікавлення творчістю Великого Кобзаря, подякував вчителям-словесникам за мудрість у пропагуванні Шевченкового слова, висловив сподівання, що у освітніх закладах району продовжуватиметься робота щодо вшанування пам’яті Т.Г. Шевченка і спрямовуватиметься на подальше збагачення навчально-виховного процесу, долучення учнівської молоді до скарбів національної історії, літератури та культури, глибин Шевченківської мудрості, утвердження духовних заповідей поета як важливого чинника консолідації суспільства.
       Начальник відділу освіти, молоді та спорту О. Рудницький подякував учасникам круглого столу за урочисте вшанування постаті Т.Г. Шевченка, відмітив плідну працю вчителів української мови та літератури з філологічно обдарованими дітьми у творчих підходах щодо вивчення спадщини Кобзаря, зауважив, що Шевченкове слово має звучати у школах не тільки у ювілейний рік, а сьогодні, завтра і завжди.  
         

       Завідуюча районним методичним кабінетом С. Саврій відмітила, що Тарас Шевченко дав українській нації те, що нас об’єднує: він зберіг, розвинув наше слово. Закликала вчителів бути переконливими і палкими, щоб учнівська молодь читала і знала пророче слово Великого Кобзаря.
       Під час проведення круглого столу порушувалося чимало тем, що стосувалися генія українського народу. Тарас Григорович Шевченко – особлива постать у житті нашого суспільства. Знайомство з його життям і творчістю відіграє важливу роль у духовному житті кожного громадянина.
              
      По закінченню заходу бібліотекарем ЦРБ проведено перегляд літератури книжково-ілюстративної виставки "Шевченове слово у віках не старіє" та презентацію біобіблоіграфічного видання "Жива вода Шевченкового слова", в якому подано матеріали із фонду ЦРБ про життя та творчість відомого українського поета, мислителя, художника Тараса Григоровича Шевченка та декілька творів з його доробку. 
Просмотров: 504 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0