Главная » 2022 » Травень » 20
Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи. В Україні урочисті заходи проводять щорічно у третю суботу травня згідно з Указом Президента від 19 квітня 2003 року. Цього року День Європи в Україні припадає на 21 травня.
День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права, та враховує інтереси всіх учасників. Це особливо актуально звучить для України в час повномасштабного військового вторгнення російської федерації на територію нашої неза ... Читати далі »
Просмотров: 110 | Добавил: VCRB | Дата: 20-05-2022

19 травня увесь світ відзначає День вишиванки. Для нас, українців, це особливе свято, адже вишиванка – код нашої нації, символ краси та любові, незламності духу, єдності та свободи. А, особливо, в цей непростий для нас час, ще й символ єднання, боротьби та наша духовна броня.
Центральна бібліотека долучилася до відзначення Дня вишиванки на Віньковеччині, провівши яскраве бібліо-дефіле «Вишиванка DAY».
У вишитих сорочках та сукнях, представлених широкому загалу нашими активними користувачами бібліотеки та самим бібліотекарями, можливо, переплітаються традиційні мотиви різних областей ... Читати далі »
Просмотров: 103 | Добавил: VCRB | Дата: 20-05-2022