Главная » 2022 » Грудень » 2 » 300-річчя Григорія Сковороди
14:12
300-річчя Григорія Сковороди
3 грудня виповнюється 300 років від дня народження українського філософа, просвітителя-гуманіста, філософа, поета, а багато хто додає: і містика – Григорія Сковороди. 
Дослідники життя і вчення Григорія Сковороди сходяться на тому, що Варсаві (сину Сави, біблійне) якимось чином вдається залишатися близьким і сучасним для нових поколінь, попри те, що вже змінилися кілька епох. У кожній новій генерації знаходяться люди, які мають Сковороду «за свого», люблять його як друга і шанують як учителя.
Найпростіше, але далеко не вичерпне, пояснення цьому, може полягати у тому, що Сковорода шукав, і вочевидь знайшов, відповіді на запитання, які ніколи не втратять актуальності: «Що таке щастя? І як бути щасливим? І що таке благе життя?»
Григорій Сковорода зрікся світу й кар’єрного росту, хоча й мав високі досягнення та блискучу освіту. Замість родинного затишку обрав постійні мандри й самотність – та при цьому вважав себе неймовірно щасливою людиною.
Якими ж були основні засади його філософії? Як йому вдавалося дотримуватися принципу «золотої середини»? Як навчав і які оцінки ставив своїм вихованцям? Про все це можете дізнатись із віртуального літературно-історичного занурення "Подорож до Григорія Сковороди", яке пропонуємо вам переглянути та книжково-ілюстративної виставки "Стежками Григорія Сковороди", яку представлено у нашій бібліотеці.
Сковорода від користувача Марина
Просмотров: 67 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0