Главная » 2022 » Червень » 22 » Чарівні намистинки
20:56
Чарівні намистинки
22 червня у нашій бібліотеці відбувся майстер-клас "Чарівні намистинки".
Бісероплетіння - один з найпопулярніших та демократичних хендмейд-технік: для того, щоб його освоїти, не потрібно володіти особливими художніми уміннями. Разом з тим, бісероплетіння вимагає уважності та послідовності в діях, воно навряд чи припаде до душі людям, які не терплять монотонної роботи.
Техніку бісероплетіння можна віднести до числа «медитативних» видів хендмейд - вона дозволяє відволіктися та «розвантажити» розум.
Працюючи з бісером, можна починати з простих схем, які здолають навіть діти, і поступово збільшувати складність плетіння.
Під час зустрічі ми поговорили про історію виникнення бісероплетіння, про українські етнічні прикраси із бісеру, які носили наші бабусі й дідусі (так, ми не помились, адже така бісерна прикраса як ґердан – суто чоловіча прикраса, традиційна на Буковині), про сучасні техніки бісероплетіння.
Ну і, звичайно, взялись релаксувати й медитувати, створюючи власні бісерні прикраси: браслети, колечка, чокери, із чудових наборів, які бібліотека отримала в рамках проєкту ВільноХаб, що реалізується програмою Мріємо та Діємо.
   
Чарівна наместинка від користувача Марина
Просмотров: 142 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0