Главная » 2022 » Червень » 20
22 червня - День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни.
Цього дня 81 рік тому розпочався найкривавіший період у Другій світовій війні.
Військове зіткнення двох тоталітарних режимів – нацистського і комуністичного – спричинило колосальні втрати і страждання на наших землях. Понад три роки окупації та виснажливої боротьби за виживання, мільйони людських жертв.
Україна не тільки серед колишніх радянських республік, а й з усіх країн світу зазнала найбільших втрат за роки тієї війни. За різними оцінками, в нашій країні загинуло від 8 до 10 мільйонів людей. На цілковиті руїни перетворилося понад ... Читати далі »
Просмотров: 91 | Добавил: VCRB | Дата: 20-06-2022

У багатьох країн світу вже понад 100 років існує традиція вітати татусів з їхнім «професійним святом». Україна раніше неформально святкувала День батька в третю неділю червня або третю неділю вересня, проте з 2019 року наші татусі також отримали свій особливий святковий день, а Україна – нове державне свято. 8 травня 2019 року Кабінет Міністрів України схвалив проєкт указу президента про встановлення Дня батька, який щорічно відзначатиметься в третю неділю червня, як і в більшості країн світу. Цього року свято випадає на 19 червня.
В рамках відзначення Дня батька Центральна бібліотека ініціювала проведення онлайн-мар ... Читати далі »
Просмотров: 133 | Добавил: VCRB | Дата: 20-06-2022