Главная » 2023 » Вересень » 21 » Дивовижний світ книг Дари Корній
08:22
Дивовижний світ книг Дари Корній
20 вересня своє день народження святкує Дара Корній (справжнє ім’я — Мирослава Іванівна Замойська) — українська майстриня слова, письменниця, журналістка, волонтерка, Лауреатка премії « Коронація слова», авторка понад десяти романів-бестселерів у жанрі фентезі.
"Якби не Волинь, мене не було б як письменниці... кожного з нас живить те середовище, в якому ми живемо з дитинства... Мої улюблені казки – ті, які розповідали бабуся та дідусь... Дуже тішуся з того, що мала таке дитинство. Тепер мені є про що розповісти читачам".
Своїми літературними вчителями письменниця вважає Стівена Кінга, Джона Толкіна, Лесю Українку, любить творчість Пауло Коельо, Габріеля Гарсія Маркеса, Франца Кафки й Володимира Лиса.
Дара Корній – авторка не лише художніх творів, є в неї книги, які мають суто етнографічний характер. Так, у 2009 році, коли Дара Корній писала свій перший роман «Гонихмарник», авторка зіткнулася з проблемою, що в нас немає художньої, навіть науково-популярної, довідкової літератури, яка б стосувалася нашої рідної міфології. І тоді Дара Корній зрозуміла, що варто самій сідати й робити такий довідник. Коли письменниця почала працювати над створенням довідника, то зрозуміла, що матеріалів назбиралося дуже багато й однією книгою не обійдеться. Так виникла ідея створити чотири книги про чарівних істот українського міфу.
Бажаємо пані Дарі гарного настрою, натхнення, наснаги, творчих злетів, потужних звершень, добробуту, оптимізму і миру! А Вас запрошуємо познайомитися з творчим надбанням сучасної української авторки.
Просмотров: 7 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0