Главная » 2023 » Вересень » 21
Мир, яке коротке, але змістовне слово. Це слово звучить по-різному на континентах Землі, але скрізь воно означає прості й одвічні істини. Воно вміщує в собі яскраве сонце і блакитне небо, радісну працю і теплий хліб, радісний сміх дітей та усміхнені обличчя дорослих. У цю скрутну для України годину миру прагне кожний житель нашої країни.
Досить символічно сьогодні, 21 вересня у День миру, ми, українці, прокинулись вранці від звуків сирен та вибухів ракетних снарядів, ведемо війну і прагнемо перемоги. А за перемогою прийде МИР.
Міжнародний день миру, також офіційно відомий як Всесвітній день миру, є схваленим ООН святом, яке відзначається ... Читати далі »
Просмотров: 8 | Добавил: VCRB | Дата: 21-09-2023

Сьогодні, 21 вересня, святкує свій 76-й день народження американський письменник, «король жахів», автор більш ніж 200 творів – Стівен Кінг. Його називають найпопулярнішим письменником сучасності – у світі продано понад 350 мільйонів примірників його книжок, чимало з яких було екранізовано. Серед найвідоміших екранізацій: «Сяйво», «Воно», «Темна Вежа», «Зелена миля», «Втеча із Шоушенка», «1408» та ін. Але за словами письменника: «кіно не переможе книжки».
Особиста домашня бібліотечка Кінга налічує понад 17 тисяч книжок. І він прочитав майж ... Читати далі »
Просмотров: 8 | Добавил: VCRB | Дата: 21-09-2023

20 вересня своє день народження святкує Дара Корній (справжнє ім’я — Мирослава Іванівна Замойська) — українська майстриня слова, письменниця, журналістка, волонтерка, Лауреатка премії « Коронація слова», авторка понад десяти романів-бестселерів у жанрі фентезі.
"Якби не Волинь, мене не було б як письменниці... кожного з нас живить те середовище, в якому ми живемо з дитинства... Мої улюблені казки – ті, які розповідали бабуся та дідусь... Дуже тішуся з того, що мала таке дитинство. Тепер мені є про що розповісти читачам".
Своїми літературними вчителями письменниця вважає Стівена Кінга, Джона То ... Читати далі »
Просмотров: 9 | Добавил: VCRB | Дата: 21-09-2023