Главная » 2022 » Червень » 6 » Фішінг: що, коли як?
20:44
Фішінг: що, коли як?
 В рамках реалізації проєкту «ВільноХаб» втілюється в рамках програми Мріємо та діємо, яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, в нашій бібліотеці продовжується цикл тренінгів із кібергігієни та протидії кібербулінгу.
На третій сесії "Фішінг: що, коли як?", яка відбулась вчора, 6 червня, ми говорили зовсім не про рибу та рибальство (хоча на такий гачок, на жаль, може потрапити кожен). Учасники тренінгу розглядали вид шахрайства фішінг (етимологія слова має англійське коріння "fishing" — риболовля) метою якого є виманювання в довірливих або неуважних користувачів мережі персональних даних клієнтів онлайнових аукціонів, сервісів із переказу або обміну валюти, інтернет-магазинів. Шахраї намагаються змусити користувачів самостійно розкрити конфіденційні дані — наприклад, надсилаючи електронні листи з пропозиціями підтвердити реєстрацію облікового запису, що містять посилання на сайт, зовнішній вигляд якого повністю копіює дизайн відомих ресурсів (соціальна інженерія). А ще дізнались про його різновиди - вішинг, смішинг. Також учасники виконали практичні вправи та визначали маркери фішингу, розповіли про власний досвід фішингових атак та ознайомились з основними правилами поведінки у випадку відкриття зловмисного посилання чи додатка. А потім усі охочі залишились на гру "Мафія".
Якщо вам цікаві теми тренінгів, що вже відбулись, чекаємо ваші коментарі - можемо із задовленням повторити, адже погодьтесь, такі знання є меганеобхідними сьогодні!
     
Просмотров: 117 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0