Главная » 2023 » Вересень » 21 » Флешмоб "Побажай миру Україні"
08:28
Флешмоб "Побажай миру Україні"
Мир, яке коротке, але змістовне слово. Це слово звучить по-різному на континентах Землі, але скрізь воно означає прості й одвічні істини. Воно вміщує в собі яскраве сонце і блакитне небо, радісну працю і теплий хліб, радісний сміх дітей та усміхнені обличчя дорослих. У цю скрутну для України годину миру прагне кожний житель нашої країни.
Досить символічно сьогодні, 21 вересня у День миру, ми, українці, прокинулись вранці від звуків сирен та вибухів ракетних снарядів, ведемо війну і прагнемо перемоги. А за перемогою прийде МИР.
Міжнародний день миру, також офіційно відомий як Всесвітній день миру, є схваленим ООН святом, яке відзначається щорічно 21 вересня. Він присвячений миру у всьому світі, а саме відсутності війни та насильства, які можуть бути спричинені тимчасовим припиненням вогню в зоні бойових дій для доступу гуманітарної допомоги. Цей день вперше було відзначено в 1981 р., і він дотримується багатьма націями, політичними групами, військовими групами та людьми.
З моменту здобуття суверенітету мир для України був нормою життя. Країна не раз підтверджувала це, наприклад, відмовою від ядерної зброї. Люди не хвилювалися, адже територіальну цілісність і суверенітет держави “гарантували” найпотужніші й розвинені країни світу: США, Великобританія і Росія.
Згідно з Указом Президента України, в лютому 2002 року в країні було засноване національне державне свято – День миру, яке щорічно відзначається 21 вересня. У цей день за ініціативою ООН так само відзначається і Міжнародний день миру.
У 2014 році держава Україна зазнала військового вторгнення з боку Російської Федерації. У лютому 2022 року агресор розпочав широкомасштабну війну, здійснюючи відкритий геноцид українського народу, знищуючи громадянську інфраструктуру, завдаючи ракетні удари по всій країні. Орди російських терористів ринулися на нашу землю…
Починаючи з 2022 року жоден із днів в Україні не був “Днем миру”, але мир обов’язково повернеться.
Кожен свідомий українець мріє про якнайшвидшу перемогу України у війні, про повернення рідних, близьких, друзів, про мирне небо над головою, про світле майбутнє дітей, про загоєння нестерпних ран у людських серцях, захист від агресора. Українське суспільство та українська армія працює над цим кожен день!
До дня миру в нашій бібліотеці відбувся флешмоб "Побажай миру Україні".
Цей день закликає мільйони людей до глобального припинення вогню, відмови від насильства, а також кожного з нас зробити щось заради миру. Нехай всі ми навчимося розуміти і поважати одне одного та жити в злагоді заради збереження миру на всій Землі. Та нехай війна в Україні закінчиться, та буде мирне небо над нашими оселями!
Просмотров: 6 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0