Главная » 2023 » Листопад » 30 » ІНФОРМУЄМО! РАДИМО! ПЛАНУЄМО! ЗВІТУЄМО!
12:23
ІНФОРМУЄМО! РАДИМО! ПЛАНУЄМО! ЗВІТУЄМО!
Саме такою була тема методичного бібліокейса, проведеного 30 листопада 2023 року в Центральній бібліотеці. Мета заходу – якісна організація і планування роботи бібліотек Віньковецької громади у 2024 році та підготовка до підбивання підсумків за 2023 рік. До професійного зібрання долучилися 14 бібліотек-філій громади та бібліотечні фахівці Центральної бібліотеки.
Методичний день розпочала директорка Центральної бібліотеки Світлана КУШНІР, яка акцентувала на ролі бібліотек у формуванні читацької активності та зазначила, що в сучасних умовах потрібно швидко реагувати на потреби читачів, активніше залучати громадськість до участі в бібліотечному житті та бути активним учасником у житті громади.
Провідний методист Інна МЕЛЬНИК детально зупинилась на питанні змін у формах державної звітності 6-НК, які сприяють більш ефективному моніторингу та оцінці діяльності бібліотек.
Провідний бібліотекар Марина ЖУК акцентувала у своєму виступі увагу на тому, що завершення року – це традиційний сигнал для того, щоб планувати свою діяльність у році новому. Нею було надано рекомендації щодо планування роботи на 2024 рік, презентовано основні культурно-мистецькі заходи, літературні та пам’ятні дати в житті Віньковеччини й країни. Звернула увагу на актуальні напрямки роботи у наступному році, серед яких - формування в суспільстві культури піклування про ментальне здоров'я, в рамках Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською. Бібліотеки в Україні у 2024 році стануть простором психологічної допомоги. Надано рекомендації щодо заходів, спрямованих на реалізацію Стратегії розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія», Стратегії інформаційної безпеки до 2025 року.
Питання формування фондів бібліотек громади, їх актуалізації висвітлила Галина СЛИШИНСЬКА, провідний бібліотекар відділу упорядкування та збереження книжкових фондів.
Під час "відкритого мікрофону", колежанки поділились один з одним своїми напрацюваннями та планами. Учасники методичного дня дійшли висновку, що всі разом ми повинні зробити усе можливе задля того, щоб кожний читач любив українську книгу, любив рідну мову та любив Україну. А бібліотеки мають стати одним єдиним культурним щитом і намагатися бути корисними на всіх напрямках, показуючи громаді, що бібліотека є центром життя, підтримки та єднання.
Просмотров: 19 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0