Главная » 2015 » Липень » 29 » Історичний портрет «Іменем величного Андрея»
18:07
Історичний портрет «Іменем величного Андрея»
    29 липня 2015 року з нагоди 150-річчя від дня народження видатного релігійного і громадсько-культурного діяча – Митрополита Андрея Шептицького, у читальній залі Віньковецької ЦРБ проведено історичний портрет «Іменем величного Андрея».
   
Андрей Шептицький – видатний релігійний діяч ХХ століття. Більш, ніж 50 років був головою (митрополитом) Української греко-католицької церкви в Україні. Його резиденція знаходилася у Львові. Нащадок вельможного українського роду, що бере свій початок у ХІІІ столітті, митрополит Андрей присвятив своє життя служінню українській Церкві та українському народу.
    Він є символом української Церкви, національного й духовного єднання. Окрім того Владика відомий в нашій історії як політичний діяч, благодійник, меценат, рятівник сотень євреїв за часів Голокосту.
    Про життя та діяльність видатного релігійного і громадсько-культурного діяча розповіла бібліотекар Ш.Юськова, а далі учасники заходу переглянули відесюжет «Митрополит Андрей Шептицький» та художній фільм українського кінорежисера Олеся Янчука про життя славетну постать української історії «Владика Андрей».
Просмотров: 7514 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 1.8/5