Главная » 2022 » Червень » 28 » Конституція – основа демократії
13:33
Конституція – основа демократії
28 червня в Центральній бібліотеці  проведено круглий стіл на тему «Конституція – основа демократії» з нагоди 26-ої річниці прийняття Конституції України.
Цей захід став майданчиком зацікавленої та жвавої дискусії присутніх, оскільки Конституція України як основний закон держави, маючи славну історію – від першої Конституції Пилипа Орлика й до сьогодення, – завжди перебуває у центрі уваги суспільства, а отже, потребує обговорення з різних питань. 
В обговоренні взяли участь: Віньковецький селищний голова Володимир Лужняк, Юлія Кукурудза, адвокатеса, Ірина Мазур, головний юрист сектору Віньковецького бюро правової допомоги, Марина Жук, провідний бібліотекар Комунального закладу «Центральна бібліотека» Віньковецької селищної ради, працівники культури.
Фахівці зупинились на питаннях, які найчастіше турбують людей: конституційні механізми захисту прав людини в Україні, як навчитися користуватися своїми правами та захищати їх у разі порушення, надання  безкоштовної правової  допомоги.      
Учасники заходу ознайомились з книжково-ілюстративною виставкою-подією «Конституція – основний закон держави» з фонду бібліотеки, яка допоможе усім бажаючим послідовно розглянути основні етапи становлення та розвитку української конституційної ідеї. Модератором зустрічі була Наталія Ігорівна Атаманюк, провідний спеціаліст відділу кадрової і юридичної роботи Віньковецької селищної ради.
 
Просмотров: 114 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0