Главная » 2023 » Вересень » 21 » Король жахів - Стівен Кінг
08:25
Король жахів - Стівен Кінг
Сьогодні, 21 вересня, святкує свій 76-й день народження американський письменник, «король жахів», автор більш ніж 200 творів – Стівен Кінг. Його називають найпопулярнішим письменником сучасності – у світі продано понад 350 мільйонів примірників його книжок, чимало з яких було екранізовано. Серед найвідоміших екранізацій: «Сяйво», «Воно», «Темна Вежа», «Зелена миля», «Втеча із Шоушенка», «1408» та ін. Але за словами письменника: «кіно не переможе книжки».
Особиста домашня бібліотечка Кінга налічує понад 17 тисяч книжок. І він прочитав майже всі з них (бо його полички постійно поповнюються, тож найновіші прочитати поки не встигає).
Письменник підтримав Україну і виступив проти російської агресії відразу ж, 24 лютого 2022 року Кінг заявив, що він не видаватиме книги у рф. Він регулярно нагадує світові про Україну і прямо говорить, що всім варто розуміти, хто стоїть за повномасштабною війною - Росія і Путін. Внесок Стівена Кінга в інформаційну підтримку України годі переоцінити. Маючи мільйонну аудиторію (лише на його акаунт у Twitter підписані майже сім мільйонів користувачів!), він формує моральну позицію, демонструючи світові, яким саме має бути ставлення до агресії російської федерації проти українського народу й держави Україна.
Переконані, що для багатьох наших користувачів Стівен Кінг став тим, хто оселився у їхніх серцях – чи принаймні на тумбочках біля ліжка.
Приєднуємося до привітань. А вам пропонуємо познайомитись із виданнями, які є у фонді нашої бібліотеки.
Просмотров: 6 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0