Главная » 2023 » Квітень » 22 » Місія людства - порятунок Землі
10:15
Місія людства - порятунок Землі
Наша планета Земля – наш рідний дім, у якому створені для нас особливі сприятливі умови, що сприяють нашому існуванню і життєдіяльності, що відкривають для нас вдосталь можливостей і достатній простір для їх реалізації.
Ми стали нещадно використовувати її ресурси, витрачати й споживати, розоряти й нехтувати, порушуючи порядок у своєму власному домі, виснажуючи його і не даючи йому часу для поповнення своїх власних сил. Але так тривати вічно не може…
22 квітня уся світова спільнота відзначає Міжнародний день Матері-Землі.
Офіційно цю дату вперше відсвяткували 22 квітня 2010 року. Ініціаторами впровадження стали учасники Генеральної Асамблеї ООН.
Міжнародний день Матері-Землі відзначається, щоб нагадати кожному з нас про те, що Земля та її екосистеми забезпечують нам життя та утримання. У цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: висадити хоча б одне дерево, очистити від сміття прилеглі території, відмовитися хоча б на один день від використання автомобіля тощо.
Але зберігайте свій дім не тільки в цей день, а постійно, формуючи екологічно свідому культуру: тільки ми, люди, усі разом зможемо виправити помилки минулих поколінь і не наробити нових, а також навчити майбутні покоління мудрості: «Не брудни криниці, бо схочеш водиці».
У День Матері-Землі ми приєднуємося до цієї міжнародної ініціативи та закликаємо всіх підтримати загальнолюдські позитивні зусилля, які спрямовані на розв'язання екологічних проблем. Що людина посіє - те й пожне. Не будемо про це забувати!
Місія людства – порятунок Землі від користувача Центральна бібліотека Віньковецької селищної ради
Просмотров: 58 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0