Главная » 2023 » Квітень » 29 » НотаЄнота. Чорнобиль. Радіація
10:29
НотаЄнота. Чорнобиль. Радіація
Кілька днів тому в Україні відзначили 37 роковини з моменту однієї з найбільших в історії аварії в ядерній енергетиці - аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Катастрофа забрала життя сотень людей і завдала непоправної шкоди екології не лише України, а й сусідніх держав. За всі роки аварія обросла великою кількістю міфів та фейків - починаючи від пошуку винних в аварії, до розуміння того, як радіація вливає на організм людини, як вимірюють радіацію та які її норми, які речовини нейтралізують дію радіації. Слід сказати, що згідно з опитуваннями, 60% українців досі вірять радянським фейкам про Чорнобиль, що поклали всю провину за вибух на персонал ЧАЕС.
Тому,  з метою розвінчання усіх фейків та маніпуляцій навколо Чорнобиля та радіації, завдяки Альоні Романюк, авторці антифейкових ігор - фактчекерці, головній редакторці проєктів “НотаЄнота” та “По той бік путінської брехні”, викладачці НН Інституту журналістики КНУ ім.Т.Шевченка, була підготовлена цікавезна гра "НотаЄнота. Чорнобиль. Радіація".
А учні 8 Б та 8 В класу Віньковецького ліцею 28 квітня спробували визволити єнота із пропагандистського полону та знайти правильні відповіді на цікаві та пізнавальні запитання антифейкової гри.
Впродовж чотирьох раундів учасники не лише перевірили свої знання, кмітливість, а ще дізналися багато нового. Приємно було побачити прояви критичного мислення та обізнаність ліцеїстів в деталях аварії. Гра пройшла на одному диханні. Вітаємо переможця гри - команду "Єнот-полоскун" та дякуємо усім учасникам за цікаву гру!
        

 
Просмотров: 71 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0