Главная » 2023 » Листопад » 22 » Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну»
10:32
Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну»
Традиційно, кожної четвертої суботи листопада вшановуємо жертв Голодомору 1932-33 років. Цьогоріч ця дата припадає на 25 листопада.
Голодомор 1932-1933 років став наслідком поразки Української революції 1917-1921 років та окупації країни більшовиками. Цього року ми вдруге вшановуємо жертв Голодомору в умовах повномасштабної російської агресії. Ми знову маємо справу з російським імперіалізмом, який і не приховує своїх злочинних намірів: знищити Україну та українську ідентичність.
Десятки населених пунктів стерті з лиця землі, тисячі мирних українців стали жертвами обстрілів і бомбардувань, були закатовані й розстріляні. Нині українські воїни, які зупинили навалу і звільнили від ворога безліч населених пунктів, не лише захищають територіальну цілісність і суверенітет України, але і нашу ідентичність, право бути господарями на своїй землі, шанувати власну мову, історію, культуру, героїв.
До Дня пам’яті жертв Голодомору Український інститут національної пам’яті ініціює акцію «Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну».
Символом акції стала окопна свічка, адже живий вогонь - це символ пам'яті, це тепло, це надія. Надія на те, що нам вистачить сил вистояти та перемогти. Бо ми – народ-воїн.
Сьогодні, в рамках акції, працівники нашої бібліотеки спільно із Віньковецьким центральним будинком культури виготовляли окопні свічки для наших захисників Українського інституту національної пам'яті «Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну».
Бляшанки, картон та віск — такі матеріали є в запитах волонтерів, адже з них потім виготовляють окопні свічки для військових. Як кажуть самі військові на сьогодні альтернативи окопним свічкам, на жаль, немає. Вони горять від двох годин до семи, а деякі й більше. За цей час можна багато чого зробити: підсушити одяг, зігріти руки, зробити каву, розігріти банку тушкованки та перекусити. Окопну свічку можна використовувати не тільки в окопі, а й трохи далі на відстані, аби бачити, хто зайшов, а хто не зайшов у темну пору доби. Ліхтариком у такому випадку не користуються, бо його видно здалеку та він демаскує позиції. Особливо вони необхідні зараз, із настанням осінньо-зимових холодів.
Робити добрі справи для тих, хто сьогодні захищає нашу Україну легко!
Просмотров: 9 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0