Главная » 2014 » Лютий » 13 » Поетична година "І загорається свіча..."
10:38
Поетична година "І загорається свіча..."
      14 лютого ми святкуємо День Святого Валентина — день усіх закоханих. У нашій країні це свято почали відзначати не так давно, але воно набуло достатньої популярності, і ми залюбки поринаємо в атмосферу його чарівності.
       Любов — почуття світле і добре. Любов може бути до Батьківщини, рідного міста, до родини, до матері, до друзів, дівчини чи хлопця, до школи, до книги... В цей день свої почуття до коханих ми виражаємо, даруючи їм листівочку — валентинку, листівкою у вигляді сердечка, яка є незмінним атрибутом цього романтичного свята. «Валентинка» — це освідчення в коханні, за допомогою добрих та щирих слів, написаних у ній..
      13 лютого 2014 року у Віньковецькій ЦРБ відбулась поетична година «І загорається свіча….», присвячена Дню Святого Валентина.
       Існує легенда. У Стародавньому Римі імператор Клавдій ІІ планував завоювання нових земель, і змушував чоловіків залишати свої родини і йти на війну. Крім того, він забороняв священикам вінчати закоханих. Але один із них все-таки наважився порушити цей наказ і таємно продовжував допомагати з'єднувати закохані серця. Його звали Валентином. Коли імператор дізнався про це, він засудив священнослужителя до страти. З тих пір всі закохані вважають цей день — Днем святого Валентина.
       Під час поетичної години бібліотекар Л.Баранюк розповіла цікаві легенди і бувальщини пов’язані з Днем Валентина, учасники заходу дізнались звідки походить це свято, як його святкують в різних країнах світу, як люди різних епох виражали свої найпотаємніші почуття. Прослухали чарівні поезії про кохання відомих поетів світу. 
     

       Учасники заходу залишали бібліотеку з маленькими сердечками- валентинками та радістю в серці.
       Доповненням до поетичної години є книжково-ілюстративна виставка «Одвічна музика любові», яка представлена на відділі обслуговування Віньковецької ЦРБ.
        

       Адже такої великої кількості закоханих, як у бібліотеці немає ніде. Ми знаємо, що вони живуть на сторінках книжок, які ми із задоволенням читаємо, дізнаючись про їх неймовірні історії кохання.
1. В. Шекспір «Ромео і Джульєтта»
2. І. С. Тургенєв «Перше кохання»
3. О. С. Пушкін «Руслан и Людмила»
4. О. Грін «Пурпурові вітрила»
5. Мігель де Сервантес Сааверда «Дон Кіхот»
6. Л. М. Толстой «Анна Кареніна»
7. М. Старицький «За двома зайцями»
8. Л. Українка «Лісова пісня»
9. Л. Костенко «Маруся Чурай»
10. І. Котляревський «Наталка Полтавка»
12. П. Загребельний «Роксолана»
13. Г. Квітка-Основ'яненко «Сватання на Гончарівці».
       Читайте про романтичні історії кохання у зібранні нашої бібліотеки
.
     

Просмотров: 526 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0