Главная » 2016 » Лютий » 15 » Урочистості "Відлуння чужої війни"
16:31
Урочистості "Відлуння чужої війни"
Якщо в пісках Афганістану
Впаду на землю і не встану,
Тоді душа моя полине
В зарослі просіки Поділля.

Знайде лиш там притулок вічний
Моя душа двадцятирічна.
А що душа? Душа хотіла
Туди вернутись разом з тілом.

     15 лютого в Україні відзначається день вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Це день пам’яті про сумнозвісні події війни в Афганістані та інших країнах, вшанування всіх воїнів–інтернаціоналістів. З цієї нагоди в залі засідань Віньковецької РДА вівдбулися святкові урочистості "Відлуння чужої війни".
     З вітальним словом до воїнів-інтернаціоналістів та учасників бойових дій у зоні АТО  виступили голова районної державної адміністрації В.Б.Лелюк, голова районної ради А.П.Ходюк, заступник голови  районної організації Української спілки ветеранів Афганістану А.Ф.Коваль, районний військовий комісар О.Б.Мельник, голова районної спілки учасників бойових дій в зоні АТО В.П.Задворний.
       Музичні вітання відповідної тематики лунали від О.Ялтусевич, І.Кукурудзи та І.Масловського.
    
 Увазі присутніх був представлений перегляд-репортаж літератури "Чорне крило Афгану". Книги та публікації із періодичних видань висвітлювали події  війни та щасливі моменти повернення солдатів- інтернаціоналістів з Афганістану. Особливу увагу звернули на підбірку матеріалів про наших земляків-солдатів  та фото-документи про події тих років.
     Щоб вшанувати пам'ять усіх полеглих, учасники бойових дій на територіях інших держав, керівники району та громадськість поклали квіти до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, які загинули в Афганістані.
                 
Просмотров: 410 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0