Главная » 2016 » Лютий » 25
"Ні! Я жива! Я буду вічно жити! 
Я в серці маю те, що не вмирає".
Л.Українка

     Люди, як зорі, полишають свій слід у свідомості майбутніх поколінь, особливо люди талановиті. Мовби крізь серпанок легендарності проступає до нас образ поетеси Лесі Українки, образ ніжний і чистий, інколи – веселий, частіше – в задумі чи смутку. Кожним словом, променем думки, кожним болем своїм живе вона в  душі нашого народу. 
     Змінюються часи, змінюються покоління, а творчість Лесі Українки актуальна і в наш час. Понад 145 років тому народилась ця дивна дівчинка, яка своїм ніжним словом, лине в душі наших люде ... Читати далі »
Просмотров: 450 | Добавил: VCRB | Дата: 25-02-2016

    Серед традиційних українських обрядів, котрі вже одійшли в минувшину, осібне місце належить унікальному, як за формою дійств, так і символікою звичаю, що відомий під назвою «Волочити колодку». Свято Колодія — одне з праслов’янських свят, яке сягає доби Трипільської культури. Це низка обрядових дійств на честь весняного пробудження природи.
    Обряд «Колодки» чи «Колодія» відзначали напередодні Великого посту . Це був власне останній термін, коли ще можна було справляти весілля.  Відтак на хлопців, котрі не встигли оженитися, чекала «жіноча кара» — Колодій.  Наші предки вважали Колодку символом продовження роду.
    У давніші часи цей обряд тривав протягом тижня. Кожен день мав свої «іменні наклички». В понеділок « ... Читати далі »
Просмотров: 556 | Добавил: VCRB | Дата: 25-02-2016

   25 лютого у читальній залі районної дитячої бібліотеки відбувся майстер-клас "Книжкова виставка у бібліотеці: новий погляд на традиційну форму"  для бібліотечних працівників Віньковецької ЦБС.
    Методист ЦБС І.Мельник  під час консультації "Книжкова виставка - як засіб інформаційного впливу користувача" презентувала колегам різноманіття як традиційних, так інноваційних форм книжкових виставок.
   Також відбулося ознайомлення із методичними матеріалами НПБ "Технологічні аспекти обслуговування користувачів". До відома бібліотечних працівників провідними спеціалістами ЦРБ та РДБ надано консультації «Робота з фондом бібліотеки», «Ведення картотек у сільській бібліотеці&ra ... Читати далі »
Просмотров: 658 | Добавил: VCRB | Дата: 25-02-2016