Главная » 2015 » Жовтень » 12 » Урок історії "Слава козацька вічно жива"
15:46
Урок історії "Слава козацька вічно жива"
     Напередодні Дня Покрови Пресвятої Богородиці, який співпадає з Днем українського козацтва, а в цьому році ще й Днем захисника Вітчизни (згідно з Указом Президента України від 14 жовтня 2014 року № 806/2014) в читальній залі Віньковецької ЦРБ проведено урок історії "Слава козацька вічно жива", учасниками якого стали учні 3 класу гімназії Віньковецького НВК.
              
     Бібліотекарі підготували для школярів розповідь про історію свята, життя, звичаї та традиції українських козаків та їхню заступницю Пресвяту Богородицю. Гімназисти переглянули цікаві відеосюжети та уривки з художніх і документальних фільмів, з яких дізналися про військову вправність не лише козаків, а й українських військових, котрі сьогодні боронять землю від нападників.
     Учасники заходу ознайомились із книжковою виставкою-реконструкцією "Шляхами козацтва". На виставці представлені книги, які розповідають про історію України, про козацьку епоху, яка надзвичайно багата подіями і героями, художні твори про козацтво тощо. Окремим розділом представлені книги про славетних гетьманів-ватажків козацького війська.
 
Просмотров: 633 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0