Главная » 2020 » Червень » 19 » Вона писала про кохання і ... смуток
13:31
Вона писала про кохання і ... смуток
   21 червня 2020 року виповнюється 85 років від дня народження французької письменниці та драматургині Франсуази Саган (Куаре).
   За життя їй дали прізвисько «чарівний маленький монстр». Книга, яка зробила письменницю знаменитою — «Добридень, смутку!». Цю книгу письменниця написала, коли їй було лише вісімнадцять років.
   Свій літературний псевдонім Саган запозичила зі сторінок роману Марселя Пруста «У пошуках втраченого часу», де згадується герцогиня Доротея Саган.
    Без удаваної скромності Ф.Саган розповідала про себе: «У мене, можливо, більше таланту, ніж вважають багато хто…Зрештою я не така погана письменниця. Час і мрії народжують книги. І коли я починаю писати, ніщо не в силах мене зупинити. В минулому у мене було життя каскадера. Хтось вважає мене емоційною, легковажною, дурненькою. Я ж люблю гру, швидкість, ніч, коли відносини між людьми складаються просто. Мені приписують багато любовних історій, яких ніколи не було. Моє життя набагато простіше, ніж легенда про мене. Якщо не брати до уваги кілька автомобільних аварій, кілька любовних переживань, без яких могла би обійтися, мені завжди надзвичайно щастило.»
    До кінця життя Франсуаза Саган випустила понад 50 книг, серед яких – романи, п’єси, збірки нарисів і новели. Такі романи, як «Чи любите Ви Брамса» і «Крапля сонця в холодній воді», очолювали списки світових бестселерів. У відгуках про книги Франсуази Саган читачі захоплювалися легким стилем автора і глибоким проникненням в психологію персонажів.
    Але багатство і успіх не принесли письменниці  щастя. У житті Франсуази Саган була безліч скандалів, несплачених податків, автомобільних аварій, шикарних яхт, були пристрасть до наркотиків і алкоголю, умовні тюремні терміни, азартні ігри – і в кінці життя – бідність, незважаючи на всі отримані нею гонорари.
    Книги Франсуази Саган екранізовані в кінематографі, переведені на сотні мов світу і до сих пір перевидаються мільйонами примірників.
    Пропонуємо вам віртуальне книжкове рандеву «Вона писала про кохання і ... смуток»

 
 
Франсуаза Саган від користувача Marina Prodan
Просмотров: 196 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0