Главная » 2023 » Листопад » 1 » Всесвітній тиждень медіаграмотності триває
10:17
Всесвітній тиждень медіаграмотності триває
В рамках Всесвітнього тижня медіаграмотності інтерактивна XR-виставка "Справжні причини війни або як працює російська пропаганда" була представлена у Віньковецькому ліцеї.

Організатори – ініціатива “НотаЄнота” в рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу – надали матеріали виставки безплатно.

У перші ж хвилини своєї появи яскраві плакати, створені за допомогою штучного інтелекту, привернули увагу дітей і педагогів. Як зазначено при презентації виставки, плакати більше для привернення уваги, а головна інформація представлена у додатку. На ознайомлення зі значним масивом інформації, відео, 3D-візуалізаціями уважному глядачу варто приділити годину свого часу.
Теми, що підіймаються, дуже актуальні особливо сьогодні у час повномасштабної війни з рф. З перших плакатів йде розповідь, де знаходиться коріння російської пропаганди. А все починалося ще з пропаганди радянської. І, як приклад наводиться Чорнобиль, замовчування фактів Чорнобильської трагедії. Фейки, армії ботів, викривлення реальності, замовчування або перекручення об’єктивних подій.
Просмотров: 12 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0