Главная » 2021 » Червень » 25 » Без законів не живе держава
13:00
Без законів не живе держава
Саме під такою назвою 25 червня у залі засідань Віньковецької селищної ради відбувся історичний екскурс до Дня Конституції України. 
25 років тому, 28 червня 1996 року, парламент прийняв Конституцію України  –  Основний Закон  –  фундамент суспільного ладу і політично-правового устрою нашої держави. Багато духовної снаги й інтелектуальних сил вклали кращі уми України у проект нової Конституції, звіряючи його з історією українського народу, з сьогоднішніми потребами громадян держави, а також із світовим досвідом державотворення. Нова Конституція України ввібрала в себе досвід багатьох поколінь, борців за незалежність і демократію від першої Конституції Пилипа Орлика, Маніфесту Кирило-Мефодіївського товариства, видатних діячів Михайла Драгоманова та Івана Франка, досягнень юридичних шкіл Київського та Харківського університетів, стремлінь і прагнень Михайла Грушевського та Володимира Винниченка, велика робота по розробці Конституції була проведена Верховною Радою України, Конституційною комісією, Президентом України Леонідом Кучмою, Головою Верховної Ради Олександром Морозом, представниками різних політичних партій, які знайшли шляхи до компромісу, взаєморозуміння, прийняття історичного документа  –  Конституції України.
  Працівники Центальної бібліотеки розповіли про довгий і тернистий шлях до прийняття документу, в якому  закладено основу держави – її суспільні й національні цінності, життєво важливі права та свободи громадян.
 До привітань з нагоди свята долучився перший заступник голови Віньковецької селищної ради Дмитро Приступа, який відзначив грамотами та цінними подарунками тих, хто хто береже правовий порядок в нашій громаді.
  На завершення ведучий заходу Богдан Волковинський звернувся до присутніх із словами: "Сьогодні мені б хотілося звернутися цими словами до вас, друзі. Ми  – громадяни України, нам належить її майбутнє. Саме нам утілювати в життя мрії і сподівання попередніх поколінь. Можливо, хтось із нас також стане творцем Конституції України  –  додасть нову важливу статтю до цього головного документа країни".
Просмотров: 224 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0