Главная » 2021 » Червень » 24
Комікси ввійшли в наше життя. Усі знають про супергероїв Marvel, про Бетмена та Супермена, і не один графічний роман уже давно надійно поселився на поличках книжкових шаф домашніх бібліотек, але мало кому відомі сучасні українські комікси, які розповідають про героїв Київської Русі та сучасних героїв, що мужньо захищають Україну у зоні проведення АТО. 
У рамках реалізації проєкту "Книжковий Арсенал у твоїй бібліотеці" для юних користувачів бібліотеки у літньому читальному залі під відкритим небом було проведено презентацію українських коміксів «Герої св ... Читати далі »
Просмотров: 188 | Добавил: VCRB | Дата: 24-06-2021

А на Віньковеччині триває реалізація проєкту "Книжковий Арсенал у твоїй бібліотеці".
Сьогодні надзвичайно цікавий майстер-клас "Якого кольору твоє щастя" за книгою "Монстрик і його кольори" чекав на наших юних користувачів бібліотеки.
Під час нього художник-оформлювач нашої бібліотеки Вікторія Садлій  розповіла про особливості ілюстрування, інструменти для їх втілення та побудову ідеї зображення, а також навчила учасників створювати ілюстрації за допомогою акварельних фарб. 
На завершення заходу пані Вікторія розкрила секрети, які допомогли дітям зр ... Читати далі »
Просмотров: 236 | Добавил: VCRB | Дата: 24-06-2021

Сьогодні, 24 червня, на відділі обслуговування Центральної бібліотеки відбулося скайп-консультування для жителів Віньковецької територіальної громади.
Основні запитання, що пролунали на зустрічі стосувались: переходу майна за заповітом; оформлення субсидії; стягнення аліментів на дитину; передачі в оренду земельної ділянки; дострокового виходу на пенсію та перерахунку пенсії; оскарження заповіту; приватизації майна; надання відпустки за сумісництвом тощо.
Консультування провели та надали вичерпні відповіді: Володимир Шинкар   – волонтер обласної ГО «Подільська правова ліга» та Орися Підва ... Читати далі »
Просмотров: 133 | Добавил: VCRB | Дата: 24-06-2021

Ось і завершив свою роботу триденний обласний семінар директорів «Бібліотека в громаді: реалії часу» для завідуючих центральними бібліотеками територіальних громад, який тривав з 22 по 24 червня 2021 року.
   У перший день до семінару долучилися понад 60 учасників. Відкрили захід начальник Управління культури Департаменту ІДКНР Хмельницької ОДА О. В. Натальська та директор Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки К.А.Чабан.
   З повідомленням щодо захисту прав бібліотекарів виступили голова Хмельницької обласної організації профспілки працівників культури М.О.Луценко та голо ... Читати далі »
Просмотров: 264 | Добавил: VCRB | Дата: 24-06-2021

«Його намагалися зламати, знищити, стерти з людської пам’яті. А він і понині лунає віршами у серцях українців» - головний меседж, що звучав на зустрічі з нашими користувачами 23 червня в рамках проєкту «Книжковий Арсенал у твоїй бібліотеці».
    Він – велика частина української історії, але його власна історія досить трагічна... Василь Стус – поет-шістдесятник, правозахисник, Герой України, борець за нашу культуру. Саме про цю особистість новітньої історії України говорили під час презентації книги  «Василь Стус: життя як творч ... Читати далі »
Просмотров: 281 | Добавил: VCRB | Дата: 24-06-2021