Главная » 2021 » Червень » 25 » Як не збожеволіти від батьківства і чи допоможуть у цьому книжки?
17:24
Як не збожеволіти від батьківства і чи допоможуть у цьому книжки?
   Бути батьками — найважливіша та найскладніша робота. І саме батьки є найпершими та найважливішими вчителями своїх дітей та прикладом для наслідування.
   Сьогодні, 25 червня до Центральної бібліотеки завітали батьки на відверту розмову  «Як не збожеволіти від батьківства і чи допоможуть у цьому книжки?», що відбулась у рамках реалізації проєкту «Книжковий Арсенал у твоїй бібліотеці».  
   На початку зустрічі ведуча Марина Жук презентувала присутнім тематичну добірку літератури «Батьківство в радість». Це  -  справжнє джерело корисної інформації, що дозволяє впоратися зі складними ситуаціями, навчитися краще розуміти своїх дітей і діяти більш впевнено. Звичайно ж, ця добірка – «крапля в морі» тематичної літератури. Але, і ці книги дають більш ніж хорошу базу, цілісне уявлення про такий непростий процес, як виховання.
   Всі діти різні, всі діти унікальні. Часом, може навіть занадто. Занадто активні, емоційні, вразливі і чутливі. І як до них, таких багатогранних підібрати потрібний ключик? Як доносити власні думки і почуття дитині, щоб вона вас зрозуміла?  Чи варто батькам карати свою дитину? Як зрозуміти грань між маніпуляцією і вихованням? Як допомогти дитині знайти себе в цьому світі? Як все встигати і навчитися не вихлюпувати гнів на власне чадо? Як попередити недисциплінованість своїх дітей? Як навчити дітей підвищити самооцінку дітей та заохочувати позитивну поведінку? Відповідь на ці та інші запитання питання спробували відшукати учасники, обираючи  свою модель поведінки  під час життєвих ситуацій,  запропонованих ведучою та власного життєвого досвіду.
  Зустріч пролетіла, наче одна мить  у палких дискусія, відвертих сповідях, переосмисленні власних помилок. По завершенні усі  залишали бібліотеку з усвідомленням: «Бачити особистість в дитині, вчитися цінувати її, зростати разом з нею, сприяти створенню найкращих можливостей для її стабільного та гармонійного розвитку — не тільки відповідально, почесно, складно, але й водночас радісно».
Просмотров: 205 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0