Главная » 2021 » Червень » 27 » Мальовничими стежками нашого краю
12:49
Мальовничими стежками нашого краю
Найдорожче для людини – рідний край! Він починається із батьківського порога, де народилися, звідки пішли у світ, зі стежини до хати, що ніжно стелиться в садочку, з маминої пісні. Для усіх нас найдорожче, найкраще у світі наше рідне селище. Тут жили наші діди, прадіди, тут живуть і працюють наші батьки. 
  Знання історії свого краю, його видатних людей – священний обовязок кожної культурної людини. Всі ми завжди маємо пам'ятати звідки ми родом, де наше коріння,  бо хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього.  
Сьогодні працівники Центральної бібліотеки в рамках проєкту "Книжковий Арсенал у твоїй бібліотеці" провели краєзнавчий променад "Мальовничими стежками нашого краю".
Під час заходу жителі селища мали змогу познайомитись із краєзнавчими виданнями із фонду бібліотеки, які дозволяють поглибити знання про історію своєї «малої батьківщини», природу рідного краю, пам'ятки архітектури та мальовничі місця, які варто обов'язково відвідати, про традиції та звичаї,  видатних людей, уродженців Віньковеччини. А ще  - напитись із життєдайного джерела живого літературного слова учасників літературної спілки "Огневежа".
Ми вкотре переконуємося - нам є чим пишатись, адже ми живемо в  мальовничому краї з працьовитими, талановитими людьми.  Ми сподіваємось, що подібні заходи допоможуть краще вивчити наше історичне минуле, усвідомити свої корені, знайти моральні орієнтири в житті, виховати в собі почуття власної гідності, патріотизму. І коли на запитання: "Де найкраще місце на землі?" будь-хто із впевненістю зможе сказати: "Звичайно, Віньковеччина - місце, де народився і виріс!”, ось тоді ми досягли своєї мети.
   
 
Просмотров: 347 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0