Главная » 2013 » Травень » 22 » Мистецький портрет «Несамовитий романтик: Р.Вагнер»
11:17
Мистецький портрет «Несамовитий романтик: Р.Вагнер»
        Сьогодні виповнюється 200 років з дня народження німецького композитора і теоретика мистецтва Вільгельма Ріхарда Вагнера. Композитор народився 22 травня 1813 р. в Лейпцигу (Німеччина). Ріхард Вагнер з раннього віку відчував потяг до музики, особливо виділяючи твори Людвіга ван Бетховена. Він відвідував школу в Дрездені, потім у Лейпцигу. У п'ятнадцять років він написав свою першу театральну п'єсу, а в шістнадцятирічному віці почав складати музику. Вагнер написав 13 опер, в яких викликав справжню реформу. Найбільш значна праця – тетралогія «Кільце Нібелунгів». 
        Вагнер – це синтез музики, драматургії, образотворчості та режисерської майстерності. Він був музикантом, філософом, геніальним музичним критиком і теоретиком мистецтва. Він завжди був далекий від системи, порядок мало турбував його. Вагнер не підганяв музику під теорію, а скоріше спочатку писав свій музичний твір, а потім обґрунтовував його.
       

       І саме сьогодні, в день ювілею митця, для користувачів Віньковецької ЦРБ працівники провели мистецький портрет «Несамовитий романтик: Р.Вагнер». Ведуча заходу ознайомила присутніх з життям та творчістю композитора, учасники переглянули уривки фільму американського режисера Т.Палмера «Вагнер» та прослухали уривки опер Р.Вагнера.

Просмотров: 747 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0