Главная » 2021 » Червень » 26 » Життя без сміття
22:43
Життя без сміття
У центрі уваги четвертого дня реалізації проєкту "Книжковий Арсенал у твоїй бібліотеці" - екологічні проблеми. 
На еколекторій, що проведено працівниками Центральної бібліотеки спільно із Центральним будинком культури  у сквері в межах презентації книги Галини Ткачук "Книжка про сміття" завітали і діти, і дорослі.
  Презентована книжка вийшла у Видавництво Старого Лева. Вона про те, що ми виносимо з нашого помешкання у сміттєвих пакетах і викидаємо у бак. Або, у найкращому разі, в кілька різних баків. Про те, що зустрічає нас, коли ми приходимо на пікнік до лісу. Про те, що пропливає повз нас у річці або в морі. І про те, що може заполонити всю нашу планету. Простіше кажучи, ця книжка про сміття — таку дивовижну річ, яку дуже легко створити, але якої неймовірно важко позбутися.
  Як зазначила ведуча еколекторію Мрина Жук, проблема швидкого накопичення великих обсягів сміття є болючою і актуальною не лише для України, а й для всього світу. Багато хто з науковців, винахідників, художників, еко-активістів перебуває у пошуках вирішення цього питання. Однак особистий вклад кожної людини має вирішальне значення. Також важливо не тільки сортувати сміття і намагатися зменшити кількість відходів, а ще й розуміти, як це робити правильно. "Книжка про сміття" Галини Ткачук саме про це. Також у книзі подані конкретні приклади екологічних ініціатив і того, що кожен з нас може зробити вже сьогодні, що таке творча переробка відходів.
   А далі на всіх чекав перегляд анімаційного фільму "ВООЛ-І". Сюжет стрічки розповідає про робота Валлі, який сам-один залишився на Землі, щоб прибрати її від сміття, яким людство тисячоліттями забруднювало свою планету. Її атмосфера стала отруйною для будь-якого живого організму, тому люди повинні були негайно її покинути та чекати того часу, коли планета очиститься і вони знову зможуть повернутися на Землю.
  Четвертий фестивальний день підходив до завершення пізно ввечері, а в учасників заходів закарбувало стійке переконання - життя нашої планети в наших руках, а навчати сортувати сміття слід ще в дитячому садочку, бо неможливо бути занадто маленьким, щоб берегти світ у якому живеш.
   
Просмотров: 244 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0