Главная » Архів новин
    На сіровато-синьому товстому папері, періодичністю двічі на місяць, накладом 600 примірників у Харкові 100 років тому 20 листопада 1920 року почали видавати громадсько-політичний і літературно-художній часопис "Коммунарка Україны". 
     1945 року Комітет радянських жінок на основі "Комунарки України" створює "Радянську жінку". Журнал виходить щомісяця накладом 15 тисяч примірників і набуває неабиякої популярності. 
    В 1991 році журнал з "Радянської жінки" перейменували на "Жінку". Перші роки незалежності для «Жінки» були неаб ... Читати далі »
Просмотров: 290 | Добавил: VCRB | Дата: 18-11-2020

17 листопада відзначає 50-річний ювілей сучасний український письменник Андрій Кокотюха.
Свій творчий шлях він розпочав у віці 7 років. До 12 років читав і писав лише казки. Мріяв стати бібліотекарем, але закінчив факультет журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Перше оповідання опубліковане 1987 року. В 1993 році був одним із засновників Творчої асоціації «500». Працюючи у видавництві «Смолоскип» пакувальником книжок, у період з 1994 по 1999 рік організував понад сто «гастролей» молодих українських письменників у сімнадцяти регіонах України. ... Читати далі »
Просмотров: 309 | Добавил: VCRB | Дата: 16-11-2020

10 листопада випонюється 80 років знаному на Віньковеччині і далеко за її межами  музиканту, композитору, музичному педагогу, організатору аматорських художніх колективів, Заслуженому працівнику культури України - Івану Францовичу Гринькевичу.
У творчому доробку самобутнього таланту біля сотні створених пісень, у переважній більшості на слова подільських поетів, багато обробок українських народних пісень та пісні на власні вірші.
Підсумком багаторічної роботи митця стали видані ним збірки «Співай, мій рідний край», в яку увійшли твори із репертуару народного аматорського фольклорно-етнограф ... Читати далі »
Просмотров: 266 | Добавил: VCRB | Дата: 10-11-2020

Щорічно,  9 листопада, працівники культури та майстри народного мистецтва відзначають своє професійне - Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва.

На жаль, складна епідеміологічна ситуація,  спричинена спалахом  COVID-19, призвела до скасування святкових урочистостей.
Але, із дотриманням усіх карантинних норм, відбулося вітання працівників культури з нагоди професійного свята.

... Читати далі »
Просмотров: 232 | Добавил: VCRB | Дата: 09-11-2020

Сьогодні, 9 листопада, працівники центральної районної бібліотеки та районної дитячої бібліотеки долучилися до наймасовішого національного флешмобу осені до Дня української писемності та мови – написання ХХ Радіодиктанту національної єдності.

Радіодиктант національної єдності покликаний популяризувати мову й грамотність написання текстів українською серед усіх носіїв мови по усьому світі. Традиційно радіодиктант організовує Українське радіо.
Радіодиктант національної єдності-2020 наживо транслювали канали «UA: Перший», «UA: Культура» та всі регіональні суспільні телеканали, які є в кожному обласному ц ... Читати далі »
Просмотров: 228 | Добавил: VCRB | Дата: 09-11-2020

9 листопада відзначається День української писемності та мови.
За православним календарем — це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця – письменника-агіографа, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі. Дослідники вважають, що саме з Нестора-літописця починається писемна українська мова.
Напередодні свята  бібліотекар відділу ослуговування ЦРБ провела презентацію книжкової виставки "Краща мова єдина - це українська" для учениць Віньковецького ліцею. На виставці представлені сучасні видання з української мови, що нещодавно поповнили фон ... Читати далі »
Просмотров: 265 | Добавил: VCRB | Дата: 06-11-2020

У вівторок, 27 жовтня, у Віньковецькій ЦРБ відбулася Skype-консультація з юристами ХОГО "Подільська правова ліга".
Користувачі бібліотеки скористались можливістю отримати безкоштовну консультацію із питань трудового та пенсійного законодавства, соціального забезпечення, вирішення питань успадкування майна.
Якщо ви бажаєте отримати безкоштовну консультацію  з вирішення різних юридичних питань - чекаємо у нашій бібліотеці (із дотриманням карантинних рекомендацій).
... Читати далі »
Просмотров: 168 | Добавил: VCRB | Дата: 27-10-2020

У четвер, 22 жовтня 2020 року, працівники відділу обслуговування Віньковецької ЦРБ  взяли участь у онлайн-навчанні бібліотекарів публічних бібліотек області, що відповідають за роботу з юнацтвом на тему «Організація бібліотечного обслуговування юнацтва в умовах децентралізації», ініційованим обласною бібліотекою для юнацтва та обласним науково-методичним центром культури і мистецтва проведено.
Впродовж 6-и годин роботи провідні фахівці обласної бібліотеки для юнацтва завдяки онлайн-ресурсу Zoom  розкрили актуальні теми бібліотечного обслуговування молоді в сучасних умова, а саме: сучасн ... Читати далі »
Просмотров: 189 | Добавил: VCRB | Дата: 22-10-2020

Затверджені Умови прийому до вишів у 2021 році
Міністерством освіти і науки затверджені Умови прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2021 році.
Відповідний наказ підписаний в.о. міністра освіти Сергієм Шкарлетом.
Документ містить низку новацій, які відрізнятимуть вступну кампанію 2021 року від попередньої.
❗️ Зокрема, як і минулих років, у 2021 вступникам на спеціальності «стоматологія», «медицина» та «педіатрія» для участі у конкурсі буде необхідно мати щонайменше 150 балів із другого та третього конкурсних предметів. Однак ця ви ... Читати далі »
Просмотров: 210 | Добавил: VCRB | Дата: 21-10-2020

В наш час дизайну бібліотек приділяється все більше значення. І хоча не завжди бібліотеки можуть дозволити собі великі матеріальні витрати, проте кожна з них намагається естетично оформити свій простір, створити свій неповторний стиль. Саме темі бібліотечного дизайну був присвячений майстер-клас  «Дизайн сучасної бібліотеки», який відбувся 15 жовтня у Віньковецькій ЦРБ для сільських бібліотекарів. 
Провідний методист Мельник І.М.  познайомила  бібліотекарів з практичним посібником «Чотири простори бібліотеки: модель діяльності»
... Читати далі »
Просмотров: 244 | Добавил: VCRB | Дата: 15-10-2020

« 1 2 ... 24 25 26 27 28 ... 78 79 »