Главная » Архів новин
У День української писемності та мови, який вперше ми відзначаємо у нову дату - 27 жовтня, працівники бібліотеки разом із вчителем-філологом Світланою Гаврилівною Саврій та учнями 9 А класу Віньковецького ліцею, долучилися до написання традиційного радіодиктанту національної єдності.
«Дороги України — переплутані нитки любові» — таку назву мав цьогорічний радіодиктант національної єдності 2023, авторкою якого стала українська поетеса та перекладачка, лауреатки Шевченківської премії Катерина Калитко. Текст читав актор театру та кіно, харизматичний виконавець ролі Івана Довбуша у нещодавно показаному на ш ... Читати далі »
Просмотров: 2 | Добавил: VCRB | Дата: 27-10-2023

В рамках заходів Всесвітнього тижня медіаграмотності наша бібліотека мала чудову нагоду знову провести гру "Нота Єнота" для педагогів Віньковецького ЗДО ясел-садочка №2 "Колобок".
4 раунди, 3 мегакруті команди знову вирушили рятувати Єнота з пропагандистського полону. Усі команди вміло знаходили фейки та знешкоджували їх, знаходили та нейтралізовували ворожі викиди, виявляли маніпуляції.
Єнота знову було успішно врятовано, усі команди отримали Дипломи та головне - нові знання та позитивні емоції!
... Читати далі »
Просмотров: 2 | Добавил: VCRB | Дата: 26-10-2023

17 жовтня у Вінниці відбулася презентація першого гастрокаталогу, який представляє гастрономічну спадщину та культурний маршрут під назвою "Camino Podolico" або "Подільський шлях святого Якова". Цей каталог містить 22 рецепти особливих страв, зібраних у 11 громадах Вінниччини та Хмельниччини, в тому числі і Віньковеччини.
Розробка гастрокаталогу стала можливою завдяки грантовому проєкту під назвою "Шлях має тривати", який виконується департаментом маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради за підтримки Ради Європи та Європейського Союзу. Головною метою цього проєкту є вивчення культурної та гастрономічної ... Читати далі »
Просмотров: 2 | Добавил: VCRB | Дата: 23-10-2023

  Впевненими кроками вже прийшла до нас осінь. А разом з нею - холодний дощ, похмура погода, шелест яскравого листя, які змушують нас сумувати за теплими літніми днями. При такому настрої краще за все загорнутися у теплий плед, взяти чашечку гарячої кави, або ж чаю і провести час у компанії хорошої книги!
Щиро радіємо нашим книжковим новинкам і радістю ділимось з Вами! Ось такі чудові видання подарували нам наші друзі! Поспішайте скоріше познайомитись із новими книгами!
Просмотров: 1 | Добавил: VCRB | Дата: 23-10-2023

12 жовтня провідним бібліотекарем Центральної бібліотеки, координатором Хабу цифрової освіти, Марною Жук було проведено тренінг "Як працювати з програмою Publisher: прості кроки до створення якісної друкованої продукції" для педагогів Віньковецького ЗДО ясел-садочка №2.
На тренінгу учасники навчилися створювати різні види друкованих та цифрових матеріалів: брошур, листівок, бюлетенів, буклетів. Вони освоїли основи роботи в Microsoft Publisher та отримали практичні навички, які допоможуть їм створювати якісні та креативні матеріали для дітей та батьків. Це дозволить покращити навчальний процес та зробити його більш ці ... Читати далі »
Просмотров: 2 | Добавил: VCRB | Дата: 13-10-2023

12 жовтня 2023 року в бібліотечній вітальні відбувся ювілейний творчий вечір «Моя душа в полоні слова», присвячений добре відомій у нашому краї людині, Петру Івановичу Старості, голові літературної спілки Віньковеччини «Огневежа».
Послужний список Петра Івановича такий великий, що його перерахунок може зайняти досить багато часу. Енергійний та завжди усміхнений й сьогодні ні на мить не зупиняється. Його працьовитості й непосидючості, блиску в очах, невпинному бажанню творити не перестають дивуватися колеги по перу, пошановувачі його творчості й ми, бібліотекарі.  Петро Іванович завжди поруч, активни ... Читати далі »
Просмотров: 3 | Добавил: VCRB | Дата: 13-10-2023

У 2023 році Україна вперше відзначила День захисників і захисниць 1 жовтня, а 14 жовтня у звʼязку з переходом на Новоюліанський стиль календаря.
Це свято – це ще одна можливість подякувати за захист Силам оборони України. Наша подяка – не щось абстрактне і безособове, адже в кожного з нас є рідні, друзі, колеги, котрі служать сьогодні у Силах оборони.
Це свято пам’яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем боролися за право на незалежність рідної країни; свято вшанування козацької доблесті й відваги; свято подяки ветеранам Другої світової, які воювали за свою землю. І, нарешті, це день всіх героїв с ... Читати далі »
Просмотров: 3 | Добавил: VCRB | Дата: 12-10-2023

Сьогодні свій славний день народження  святкує поет, письменник-фантаст, член Національної спілки письменників України, Віньковецької літературної спілки “Огневежа”, захисник України - Артур Закордонець.
Усі, хто знайомий із творчістю пана Артура (якщо ні, то чимдуж до бібліотеки) погодяться, що політ несподіваних, справді фантастичних ідей та сюжетів, притаманних його творам, тримає цікавість  аж до завершального “акорду” (на гітарі Артур Венедиктович грає також вправно, виконуючи авторські пісні).
Нині Артур Закордонець разом із побратимами захищає Україну від рашистської навали.
... Читати далі »
Просмотров: 3 | Добавил: VCRB | Дата: 05-10-2023

В рамках XV Обласного форуму бібліотекарів Хмельниччини «Бібліотека – твоя синергія перемоги» у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбулись обласні урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек.
Провідних фахівців бібліотечної галузі області з професійним святом привітали: депутат обласної ради Тетяна Зеленко; директор Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації Інна Михайлова; голова обласної організації профспілки працівників культури Микола Луценко; голова міської організації Національної спілки краєзнавців України Ю ... Читати далі »
Просмотров: 3 | Добавил: VCRB | Дата: 29-09-2023

Цьогоріч святкування  Всеукраїнського дня бібліотек у колективі КЗ «Центральна бібліотека» Віньковецької селищної ради пройшло в незвичному форматі.
27 вересня 2023 р., у Всесвітній день туризму, працівники культури громади, подорожуючи, мали нагоду ознайомитись із роботою закладів культури сіл Майдан-Олександрівський та Великий Олександрів. Бажаючі здійснили похід до Марусиного каменю, милуючись мальовничими краєвидами "маленьких Карпат".
Саме в СБК Великоолександрівського старостинського округу  ширі слова подяки та вітання бібліотечній спільноті Віньковеччини висловив селищний голова Володимир Лужняк. Ві ... Читати далі »
Просмотров: 3 | Добавил: VCRB | Дата: 27-09-2023

« 1 2 3 4 ... 78 79 »