Главная » Архів новин

Щиро запрошуємо до участі у конкурсі "Вікі любить пам’ятки"!

З 1 по 30 вересня 2020 року триватиме щорічний міжнародний конкурс фотографій об’єктів культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки», який визнаний Книгою рекордів Гіннеса найбільшим фотоконкурсом у світі. Мета проекту — зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії. Цього року ... Читати далі »
Просмотров: 298 | Добавил: VCRB | Дата: 04-08-2020

 27 липня працівники та користувачі нашої бібліотеки долучилися  до онлайн-зустріч (у режимі відеоконференції на платформі Zoom ) з поетом, гумористом, членом Національної спілки письменників України Петром Савчуком. Зустріч присвячена 85-річчю з дня народження літератор.
   В рамках проведення зустрічі поціновувачі творчості Петра Миколайовича з Грицева Шепетівського району, Нової Ушиці, м. Волочиськ ділилися враженнями від його творчості та декламували вірші та гуморески.
  ... Читати далі »
Просмотров: 344 | Добавил: VCRB | Дата: 27-07-2020

Демська Л. Літо психіатра / Леся Демська ; іл. Василина Білошицька. – Київ : Легенда, 2018. – 176 с. – (Ефектна серія )

   Чи можна виправдати злочин, скоєний заради кохання? І хто насправді вбивця? Правду розкриє роман Лесі Демської "Літо психіатра".
  Книжка "Літо психіатра" написана приємною ніжною мовою. Читати її легко, незважаючи на те, що письменниця до останньої сторінки тримає читача у напрузі, змушуючи постійно шукати пояснення та мотиви загадкового злочину.
   Кожен, хто читатиме цю книгу, знайде у ній щось зворушливе і близьке. Іноді ... Читати далі »
Просмотров: 214 | Добавил: VCRB | Дата: 24-07-2020

  Нумо подорожувати, а не сидіти вдома цього літа!
   Країна, в якій ми живемо, зачаровує своєю природною красою та дивує архітектурними шедеврами. А нинішнє літо наче кличе усіх: «Гайда у подорож! Підкоріть найвищу вершину України, як шлях до самого себе, загляньте у бездонну глибину озера Світязь, аби відчути всю велич природи, побувайте там, де навіть і не мріяли бути!».
   Для тих, хто мріє вирушити в подорож, ми підготували віртуальний географічний диліжанс «Чарівна країна: туристичні перлини України».
... Читати далі »
Просмотров: 197 | Добавил: VCRB | Дата: 21-07-2020

 16 липня 1990 року Верховна Рада Української РСР ухвалила Декларацію про державний суверенітет України.
    У преамбулі документа підкреслювалося, що Верховна Рада УРСР проголошує суверенітет України як «верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади республіки в межах її території, незалежність і рівноправність у зовнішніх відносинах». У декларації було вжито словосполучення «українська нація» і також вперше прозвучало слово «відродження». Територія України проголошувалася недоторканною. 
   «За» проголосували 357 депутаті ... Читати далі »
Просмотров: 203 | Добавил: VCRB | Дата: 15-07-2020

    Сьогодні, 8 липня,  в Україні відзначають День родини. Український День родини — відносно молоде свято і відзначається з 2012 року. Відповідний Указ Президента України № 1209/2011 «Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят» був підписаний 30 грудня 2011 року.
    «З родини йде життя людини» – говорить народна мудрість. І це справді так. Як із струмочка починається ріка, так і життя починається з родини. Виховання у сім’ї є першоосновою розвитку дитини. Духовний вплив батьківського дому на її формування створюється завдяки щирій материнській ніжності, не ... Читати далі »
Просмотров: 518 | Добавил: VCRB | Дата: 08-07-2020

Творча професія бібліотекаря потребує постійного навчання та самовдосконалення. До професійно важливих якостей бібліотекаря відносять і досконале володіння сучасними ґаджетами та програми. Особливо сьогодні, коли у своїй діяльності ми все більше уваги надаємо популяризації бібліотеки у мережі інтернет.
6 липня працівниками ЦРБ проведено майстер-клас для бібліотекарів сіл Великий Олександрів, Карижин «Конференція на платформі Zoom у твоєму смартфоні».
... Читати далі »
Просмотров: 212 | Добавил: VCRB | Дата: 06-07-2020

   Періодичні видання – одне із найоперативніших джерел задоволення інформаційних потреб сучасності.
   Від різноманття журнального царства голова обертом іде. Тут і журнали про основні модні тенденції, і про видатні особистості України  й світу, і про смачні та корисні страви, і про подорожі, не кажучи вже про фахові періодичні видання.
   А ви знали, що перші газети з’явились в Європі близько 1650 р. (після винайдення друкарського верстата). Прообразом газети вважаються древні рукописні зведення новин. У Венеції у XVI ст. за таке зведення платили дрібну монету – gazzetta. Звідси і наз ... Читати далі »
Просмотров: 230 | Добавил: VCRB | Дата: 01-07-2020

28 червня 1996 року Верховна Рада України ухвалила Конституцію України. Це стало важливою віхою українського державотворення. Конституцiя становить ядро нацiональної правової системи. Вона фiксує головні юридичні та полiтичні аспекти відносин між державою та суспільством: від забезпечення прав i свобод людини до подальшого розвитку держави. У цьому полягає соцiальна цiннiсть Основного закону.

Ключові тези щодо української Конституції

Конституція України 1996 року не виникла на порожньому місці. Історія українського конституціоналізму має глибоке історичне коріння та тяглість.
... Читати далі »
Просмотров: 192 | Добавил: VCRB | Дата: 27-06-2020

   Наркоманія! Скільки смертей за цим словом, скільки болі, скільки поламаних життів? Дуже багато! І не відомо, скільки ще життів заберуть із собою в нікуди наркотики! 
   Все більше людей у всьому світі піддаються спокусі і потрапляють в мережі цього пороку, думаючи, що моментально вирішують всі свої проблеми. Дуже часто навіть ті, хто проходить курс лікування, не можуть назавжди позбутися від наркотичної залежності. Громадяни в усьому світі, яким не байдужі проблеми здоров’я свого народу, об’єднуються, щоб нагадати всім про страшну хворобу.
   26 червня ... Читати далі »
Просмотров: 680 | Добавил: VCRB | Дата: 25-06-2020

« 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 78 79 »