Главная » 2022 » Липень » 23 » Бібліотечний кінозал у простірі “ВільноХаб”
14:49
Бібліотечний кінозал у простірі “ВільноХаб”
Про те, яку роль у житті людини відіграють емоції, чому важливо вихлюпувати їх, а не гасити в собі, а також як навчитися з ними дружити говорили сьогодні після перегляду анімаційного фільму під час п'ятничного бібліотечного кінозалу у простірі “ВільноХаб”, створеному в рамках програми  Мріємо та діємо.
А дивились ми фільм "Я - панда" (оригінальна назва "Turning Red / Почервоніння"). Події розгортаються у 2000-х роках. Мей Лі 13 років, вона живе у Канаді та має китайське походження. Дорослішання зробило життя дівчини трохи складнішим. Мей старанно намагається лишатися слухняною донькою своєї занадто дбайливої матері Мінг. Однак чим більше зусиль вона докладає, тим прискіпливішою та уважнішою до дрібниць стає матуся. Разом з тим усе довкола міняється – коло інтересів, вподобання, й навіть тіло. І мова не про відомі усім вікові зміни. Емоційні сплески, типові для підлітків, дівчина пережила б легко. Вона має проблему дещо серйознішу. Коли Мей сильно обурена або захоплена чимось, вона перетворюється на величезну червону панду.
Після перегляду усі ділились свої емоціями та враженнями від фільму, говорили про те, на скільки важливо уміти ділитись своїми емоціями (до речі, навіть приємні події можуть бути стресовими), їх переживати. Сьогодні дуже багато говорять про психосоматику, це цікавий напрям і дуже добре, що багато лікарів починають цікавитися ним та розуміють, що багато хвороб насправді мають психологічне коріння. Це відбувається, якщо людина постійно накопичує в собі негатив, боїться конфліктувати, хоче бути доброю для всіх, не живе своїм життям і своїми інтересами, а намагається догодити всім. Але колись ця енергія мусить кудись подітися, тому можемо мати неконтрольовані вибухи. Це не тільки про гнів. Якщо людина накопичує страхи, то потім може мати й панічні атаки, і фобії. Навіть психічні захворювання можна дістати як наслідок стримування емоцій.
А даний анімаційний фільм надзвичайно яскраво показує, що потрібно не стримувати свої емоції. І ми разом дійшли до дуже хорошого висновку - якщо відчуваєте емоцію, дайте їй місце бути. Це сприятиме тому, що у нас буде формуватися дуже гарний життєвий баланс. Це допоможе нам досягти більшого успіху в житті.
   
Просмотров: 114 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0