Главная » 2022 » Липень » 21 » Магія Анджея Сапковського
10:32
Магія Анджея Сапковського
Анджей Сапковський (пол. Andrzej Sapkowski, *21 червня 1948, Лодзь, Польща) — польський письменник-фантаст і публіцист. Народився 1948 році в місті Лодзь, де й закінчив університет, факультет зовнішньої торгівлі. З 1972 по 1994 рік працював у торгівлі.
1986 року написав фентезійну новелу Відьмак, (польськ. Wiedźmin), у якій створив свого головного героя — відьмака Геральта із Рівії, майстра меча й магії, котрий за гроші вбиває монстрів і різноманітних міфічних створінь в своєму фентезійному світі. 
Сапковський отримав п'ять премій імені Януша Зейделя (три з них за оповідання "Менше зло", "Меч призначення" і "Вирва від бомби", а також дві за романи "Кров ельфів" і "Вежа блазнів"). А 1997 року письменник був удостоєний премії "Passport", що присуджується тижневиком "Polityka" за заслуги перед польською культурою. Крім того, у 2003 р. він виграв іспанську премію Ignotus, за кращу антологію "Останнє бажання", і "Музиканти" (краща іноземна розповідь), в тому ж році.
Анджей Сапковський став першим лауреатом David Gemmell Legend Award. Нагорода дісталася письменнику за книжку "Blood of Elves" (англійське видання роману "Кров ельфів") і була вручена в 2009 році у Лондоні.
Регулярно бере участь в Євроконах: в 2002 р. — в Четеборі (Чехія), в 2004 — в Пловдиві (Болгарія), в 2008 році — в Москві (Росія). А 13—16 квітня 2006 р. брав участь в європейському конгресі наукової фантастики Єврокон у Києві.
Книги автора перекладено на англійську, німецьку, французьку, іспанську, португальську, італійську, чеську, литовську, болгарську та українську мови. В одній лише Польщі продано близько 2-х млн. примірників його книг.
Магія Анджея Сапковського — у його вмінні з ліризмом і сарказмом створити уявний світ, кожен з мешканців якого,кожне місце і кожна подія настільки нагадують нам світ реальний, сучасний, що відірватися від книжок неможливо.
Пропонуємо разом зануритись  у магічний світ Анджея Сапковського та переглянути BOOK-огляд видань, які надійшли до бібліотеки в рамках Державної програми поповнення бібліотечних фондів УІК.
Магія Анджея Сапковського від користувача Марина
Просмотров: 112 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0